Transacció

CaixaBank ven dos negocis de Bankia per 277 milions

Es tracta dels negocis de targetes de prepagament i de terminals punts de venda

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid  MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid MAXIMO GARCIA DE LA PAZ / MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

1
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha acordat la venda de dos negocis que desenvolupava Bankia, entitat que ha absorbit, com són el de targetes prepagament i el terminals punt de venda o adquirència (TPVs), per un import total de 277 milions d’euros.

Les operacions de venda es tancaran, previsiblement, en el quart trimestre del 2021, i CaixaBank espera que li reportin una plusvàlua neta de 187 milions d’euros, segons ha informat aquest divendres en un comunicat el regulador borsari CNMV.

En concret, el banc que dirigeix Gonzalo Gortázar ha venut el negoci d’adquirència (TPVs) a Comertia Global Paymentes EP, firma participada per Global Payments Inc en un 80% i per CaixaBank en un 20%, per un preu de 260 milions d’euros.

Alhora, el negoci de targetes de prepagament ha sigut venut per 17 milions a Global Payments MoneytoPay, participada per Global Payments Inc en un 51% i CaixaBank en un 49%.

Les operacions no s’executaran fins que obtinguin les autoritzacions pertinents, és a dir, la del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital per a cada una i la de la Comissió Nacional de Mercats i Competència, en el cas del negoci d’adquirència.

Notícies relacionades

El negoci d’adquirència és el relacionat amb el procés que permet que un comerç quedi habilitat per cobrar amb diverses targetes de crèdit o dèbit de manera fàcil i ràpida a través d’una plataforma de pagaments. A més de la plusvàlua neta que reportarà les vendes, CaixaBank preveu que tinguin un impacte d’11 punts bàsics en el capital CET1.

Aquests impactes són consistents, segons ha assegurat, amb les estimacions publicades anteriorment per a despeses netes de reestructuració relacionades amb la fusió amb Bankia, mantenint-se l’estimació d’una ràtio superior al 12% de CET1.