Cura d’animals domèstics

MoPETS, la comunitat ‘online’ que connecta els amants de les mascotes

  • El nombre d’amos de mascotes a Espanya ha anat en augment continu i ara són el 42% de les llars que en tenen una

MoPETS, la comunitat ‘online’ que connecta els amants de les mascotes

Activos

3
Es llegeix en minuts
Alicia Navarro
Alicia Navarro

Redactora del suplement 'actius'

ver +

A Espanya hi ha més mascotes que nens de menys de 15 anys. Aquesta afirmació posa en relleu dues realitats de la societat espanyola: la primera, l’alarmant problema de natalitat que viu el país i la segona, l’enorme passió que hi ha pel món animal. De fet, el nombre d’amos de mascotes a Espanya ha anat en augment continu i ara són el 42% de les llars que en tenen una. Gats (3 milions registrats com a mascotes) i gossos (6 milions registrats) segueixen sent els animals estrelles, que han arribat a experimentar un augment del 40% en els últims cinc anys. Davant un mercat en auge sempre sorgeixen oportunitats de negoci, d’aquesta manera les empreses dedicades a la cura d’animals han passat de ser 7.767 el 2009 a 12.518 el 2020.

Però, ¿saben els amos tot el que cal per cuidar de forma correcta les seves mascotes? «Fins i tot amb aquest creixement, hi continua havent pocs negocis que s’enfoquin a oferir informació estructurada que ajudi els propietaris a saber com cuidar els seus animals», assegura Géraldine Courtois, cofundadora de MoPETS Espanya, una plataforma ‘online’ que té com a principal objectiu connectar amos de mascotes, professionals i cuidadors per compartir experiències i coneixements sobre les seves mascotes i ajudar-se mútuament davant qualsevol dificultat.

Courtois explica que la idea de crear MoPETS va sorgir d’una experiència personal, quan la seva sòcia va adoptar un cadell i es va adonar que desconeixia certs requisits bàsics per criar un gos. «Li faltava el recolzament d’una comunitat en què féssim confiança i que estimés als animals», explica. D’aquesta manera, crea MoPETS el 2019, amb la idea que els amants dels animals puguin reunir-se i ajudar-se mútuament.

En aquest sentit, dins de MoPETS s’intenta donar solució a tots els dubtes que genera la cura d’una mascota, des de quins són els millors serveis de perruqueria, veterinària o cures de cada raça fins a les principals novetats al sector com el canicròs o el ‘dog-walking’. A més de ser un lloc virtual on poder interactuar amb altres amos.

Impulsats per la pandèmia

Notícies relacionades

Impulsats per la pandèmiaTot i que l’interès per les mascotes fa anys que està en auge, s’ha vist reforçat per la pandèmia. En aquest període el percentatge d’adopcions va créixer el 15% a Europea occidental. «La raó principal d’aquest augment és el factor social i l’efecte terapèutic que els animals tenen en els éssers humans», assegura Courtois, que afegeix el gran benefici que tenen les mascotes per a les persones grans que viuen soles, ja que «molts estan adoptant mascotes per superar la soledat».

Lluita contra l’abandonament

Lluita contra l’abandonamentNo obstant, el problema arriba quan aquests cadells es fan massa gran per tenir-los a casa o molesten a l’hora de planificar les vacances. El nombre d’abandonaments de mascotes a l’any a Espanya és superior als 300.000. Aquesta xifra alarmant suposaria una mitjana de tres animals abandonats cada cinc minuts, segons dades de les Associacions Protectores i de Defensa Animal (FAPAM). Cortouis reconeix que no hi ha un motiu tancat que expliqui aquests abandonaments, ja que a cada llar es produeixen per una motivació diferent. Però sembla convençuda que MoPETS pot aportar el seu gra de sorra per acabar amb aquesta problemàtica. «MoPETS ajuda les persones a trobar els millors refugis per realitzar les seves adopcions i també per en cas que vulguin deixar la seva mascota per algun motiu. I també és una via perquè els refugis puguin fer un seguiment de les mascotes que han donat en adopció», explica.

Temes:

Animals