Era de turisme espacial

Branson sortirà a l’espai l’11 de juliol

Virgin Galactic convida els seus més de 600 clients a assistir al llançament de prova en què participarà el milionari britànic com a propietari de l’empresa

Richard Branson amb els seus avions espacials.

Richard Branson amb els seus avions espacials. / AP

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El milionari britànic Richard Branson, de 71 anys, ha anunciat aquesta matinada que protagonitzarà el seu somiat vol espacial personal el pròxim 11 de juliol. Si les condicions tècniques i meteorològiques ho permeten, l’empresa de Branson que pretén impulsar el turisme espacial, Virgin Galactic, ha aconseguit els permisos necessaris per al vol de prova propulsat per coets del VSS Unity. La missió Unity 22 serà la 22a prova de vol per a VSS Unity i el quart vol espacial tripulat. L’últim vol va ser al maig. Serà el primer vol de Virgin Galactic en portar una tripulació completa de quatre especialistes en missions a la cabina, inclòs el mateix Branson. Virgin Galactic ha comercialitzat més de 600 passatges a l’espai a un preu d’uns 200.000 dòlars.

Aquesta mateixa setmana, la Federal Aviation Administration (FAA) va actualitzar la llicència d’operador de transport espacial comercial existent de la companyia per permetre que la línia espacial porti els seus clients a l’espai.

 

Virgin Galactic ha convidat els seus clients a veure el llançament, tot i que per l’actual pandèmia només alguns d’ells seran seleccionats. El llançament es farà el diumenge 11 de juliol en la base espacial de Las Cruces, a Nou Mèxic.

Notícies relacionades

Està previst que per primera vegada es divulgui una transmissió en directe del vol espacial, amb especial atenció al col·lectiu de clients de Virgin Galactic. La nau de Virgin Galactic fa servir una altra aeronau per a l’enlairament. Es tracta del VMS Eve. En l’últim vol de proves, va sortir de l’Spaceport America de Nou Mèxic (Estats Units) amb la VSS Unity, que va iniciar el seu vol autònom a uns 13 quilòmetres d’altitud. A tres vegades la velocitat del so el VSS Unity surt de l’atmosfera durant uns minuts en els quals els viatgers poden experimentar la ingravidesa i disfrutar de privilegiades vistes a l’espai.

Els vols de Virgin Galactic han servit fins ara per portar càrregues útils per a la NASA, tot i que asseguren que aquest no serà l’objectiu principal de l’empresa quan s’estableixin vols regulars. La raó de ser final de Virgin Galactic no és tant transportar càrregues útils a l’espai com portar persones. Turistes. Obrirà amb això una nova era per al sector turístic. Altres empreses volen mostrar l’espai a ciutadans acabalats. Destaca Blue Origin de Jeff Bezos, que està a punt de realitzar el seu primer vol amb turistes. També SpaceX i els seus ambiciosos plans de turisme espacial al voltant de la Lluna.