Estudi de Capgemini

Espanya reté el seu nombre de milionaris malgrat la pandèmia

Els EUA tornen a superar els països asiàtics en persones riques gràcies a la revalorització de la borsa

El Regne Unit va perdre un 3% de persones adinerades com a conseqüència de la pitjor crisi des del 1709

Espanya reté el seu nombre de milionaris malgrat la pandèmia
2
Es llegeix en minuts

La pandèmia no ha perjudicat gaire entre els rics, que es van beneficiar de la revalorització de les borses, en especial per part dels valors tecnològics. Espanya va aconseguir mantenir l’any passat el seu número de persones amb més d’un milió de dòlars de patrimoni net, és a dir, una vegada descomptats la vivenda habitual i els deutes. Fins i tot en va guanyar un, al passar dels 235 del 2019 a 236, amb un increment del 2,6%, segons l’informe sobre la riquesa mundial 2021 de Capgemini. El país compta amb alguns dels personatges més rics del món, com és el cas d’d’Amancio Ortega, el principal accionista d’inditex.

L’informe destaca que, com a conseqüència de les alces dels mercats de valors, la població mundial de milionaris es va incrementar en un 6% i el valor de la seva riquesa, en un 7,6%. El total, el nombre d’individus amb una riquesa més gran a un milió de dòlars es va situar a escala mundial en 18,8 milions. D’aquests, un total d’1,89 milions posseïen entre cinc i 30 milions de dòlars, amb un increment del 7,8% en el seu nombre de components i del 7,9% en el valor de la seva riquesa; i 200.000 superaven aquest llistó i configuren l’elit dels ‘ultrarics’, amb una alça del 9,6% en el seu nombre de components i del 9,1% en el valor de la seva riquesa, segons l’estudi, que compleix ja 25 anys. L’informe constata que els més adinerats són els que, al seu torn, van obtenir més augment en el valor dels seus actius, confirmant que «diners generen diners».

Després de cinc anys

Notícies relacionades

L’impuls de la borsa va portar els EUA a tornar a encapçalar la classificació de rics, després de cinc anys de lideratge dels països asiàtics, amb un total de 6.575 individus amb un patrimoni net superior a un milió de dòlars, cosa que suposa un augment de l’11,3% respecte al 2019 i un augment del valor de la seva riquesa superior al 12% com a conseqüència de l’impuls aportat pels plans d’estímul del Govern. I també per les revaloritzacions borsàries. En aquest apartat destaquen els valors tecnològics, ja que Apple, Amazon i Microsoft van copar el 53% dels rendiments de l’any passat de l’índex S&P. La llista als EUA l’encapçala el fundador d’Amazon, Jeff Bezos, que, alhora, és l’home més rics del planeta i, amb la pandèmia i l’enlairament de l’ús del comerç ‘online’ la seva riquesa no ha fet més que augmentar.

Als EUA els van seguir l’any passat el Japó, amb 3.537 individus amb més d’un milió de dòlars i un increment del 6,2% respecte al 2019; Alemanya, amb 1.535, el 6,9% més; la Xina, amb 1.461, l’11% més; França, amb 714, l’1,7% més, i el Regne Unit, amb 573 que, en aquest cas, va perdre milionaris, amb un retrocés del 3% que l’estudi atribueix a la pitjor contracció econòmica al país des del 1709. Aquest és un dels pocs casos de retrocés, juntament amb Kuwait, amb 205 rics, el 0,8% menys,i el Brasil, amb 186, el 6,6% menys.

Temes:

Patrimoni Borsa