Junta d’accionistes

Prisa completa la seva nova estructura organitzativa per encarar la transformació digital

Els accionistes han aprovat els nomenaments de Manuel Mirat i Carlos Nuñez com a executius de la Divisió d’Educació i Mitjans

Han ratificat Carmen Fernández de Alarcón com a consellera dominical i Rosauro Varo, Javier Santiso i María José Marín com a independents

PRISA

PRISA

3
Es llegeix en minuts

Prisa completa una nova etapa. El grup, editor dels mitjans ‘El País’ i ‘Cinco Días’, ha completat el seu organigrama organitzatiu amb la reelecció de Manuel Mirat i el nomenament de Carlos Nuñez com a consellers executius de les divisions d’Educació (Santillana) i Mitjans (Prisa Media), respectivament, segons han ratificat la majoria dels 145 accionistes (83,66% del capital social) que han participat en la junta celebrada aquest dimarts. Es tanca, així, el canvi de rumb imposat per l’empresa fa un any amb l’objectiu d’adaptar el grup cap a la transformació digital.

En la seva reunió ordinària, els accionistes han aprovat els comptes, els estats d’informació no financera i l’informe de gestió, com és habitual en una junta ordinària, així com nous canvis en el consell d’administració que culminen la «profunda transformació del negoci» que va iniciar l’empresa el 2020, segons ha indicat el seu president, Joseph Oughourlian. En aquest sentit, s’ha aprovat el nomenament de Carmen Fernández de Alarcón com a consellera dominical, en representació de Vivendi (9,9% del capital), i la ratificació del nomenament per cooptació, el mes de febrer passat, dels tres consellers independents Rosauro Varo, Javier Santiso i María José Marín. Així, el Consell d’Administració passa de 13 a 14 membres.

A més, també s’ha aprovat la reelecció de Manuel Mirat com a conseller executiu amb responsabilitats en l’àmbit educatiu i la designació de Carlos Núñez com conseller executiu amb responsabilitats en la nova unitat Prisa Media per organitzar la nova estructura organitzativa de la companyia. «Vull destacar que el senyor Nuñez ha participat en el rigorós procés de selecció portat a terme per la comissió de nomenaments i amb el recolzament d’un assessor extern», ha argumentat Joseph Oughourlian a la seva intervenció.

En aquest sentit, la família Polanco ha intervingut en el torn de preguntes anunciant la seva abstenció als nomenaments davant la seva contrarietat al procés de selecció del Consell d’Administració, que diuen que no és adequat a la seva «composició i estructura». A més, han emfatitzat en la importància que els accionistes significatius tinguin una presència «més gran als òrgans de Prisa» i han reclamat una presència» «més gran de consellers llatinoamericans.

Oughourlian ha recollit el guant assentint en el compromís d’impulsar la presència de llatinoamericans al Consell, recordant que ell mateix té nacionalitat francesa i també colombiana i ha afegit la necessitat d’augmentar el nombre de dones. «La comissió de nomenaments ja té la feina gairebé feta: busquem dones llatinoamericanes», ha dit en la seva rèplica.

Durant el seu discurs, el president de la companyia ha insistit en l’objectiu de Prisa de «transformar els sectors d’Educació i Mitjans, no només a Espanya sinó també al món hispanoparlant». «La digitalització no comporta implícitament retallades, al revés, porta oportunitats, mirarem el futur i centrarem els nostres esforços a invertir i créixer, tot i que evidentment sense descuidar els costos», ha indicat Oughourlian, que ha identificat entre les seves prioritats reduir el deute gegant de la companyia.

Notícies relacionades

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que Prisa impulsarà una «nova i potent» onada de creixement gràcies a la «capacitat d’innovació i talent» dels seus professionals. El president de Prisa, ha reconegut que l’evolució de la cotització «ha sigut un autèntic desastre» des del 2007, quan va morir Jesús Polanco, llavors president de Prisa. «Posaré tot el meu afany per recuperar els grans èxits socials i econòmics que sempre han acompanyat el Grupo Prisa. El 2021 marcarà una fita en la història d’aquest grup», ha conclòs.

Nova política de remuneracions

A la junta també s’ha aprovat una nova política de remuneracions dels consellers per als anys 2021, 2022 i 2023, amb la finalitat d’adaptar la política de remuneració «al nou organigrama, en què es contempla la presència de dos consellers executius amb drets a remuneració». Oughourlian ha aprofitat aquest punt per destacar que en el seu cas es va reduir el salari el 50% l’any passat per adaptar-lo a les «circumstàncies socioeconòmiques» derivades de la pandèmia i tots els membres del Consell es van reduir el seu sou. «Ha arribat el moment de deixar enrere el fet que les retallades recaiguin sempre sobre la plantilla», ha assegurat, abans d’afegir que en l’«ambiciós projecte de creixement» que tenen en marxa el «capital humà i el talent són prioritaris».