Mobile World Congress

Torna el 4YFN: una nova generació de start-ups, per a una nova normalitat

  • El ‘germà petit’ del Mobile World Congress torna en format híbrid i congrega a la seva edició el 2021 unes 400 empreses emergents

Torna el 4YFN: una nova generació de start-ups, per a una nova normalitat

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Noves start-ups per pensar una nova normalitat, amb necessitats diferents, amb nous hàbits adquirits en els últims mesos i les oportunitats de negoci que tot això suposa. Després d’un any en què per moments ho va parar tot, el 4YFN ha arrencat aquest dilluns la seva edició 2021, en format híbrid i amb la capacitat de congregar unes 400 start-ups a la Fira de Congresos de Barcelona. 

El ‘germà petit’ del Mobile World Congress (MWC) torna a erigir-se com un dels esdeveniments claus de l’ecosistema start-up, que des que va esclatar la pandèmia, i després de la cancel·lació de l’any passat, tenia ganes de tornar a reunir-se. «Una cosa que fa dos anys abans era normal ja no ho serà mai més i estem molt contents de tornar a estar aquí», ha afirmat el director de 4YFN, Pere Duran

La conferència inaugural que ha donat el tret de sortida a quatre dies de congrés ha comptat amb la participació de veus autoritzades de l’emprenedoria catalana, com la fundadora d’Holaluz, Carlota Pi. «La pandèmia ha sigut una oportunitat per a un nou començament i per a l’energia ha sigut així», ha afirmat Pi. A la mateixa també hi ha participat el conseller delegat de Liquid, Aleix Valls, que ha reivindicat el paper de les start-ups com a maneta de canvi del conjunt de l’economia. «A moltes companyies falta aquesta tracció... falta temps per pensar, per debatre, per estudiar i aprendre», ha declarat.

Notícies relacionades

L’edició d’aquest any ha volgut exhibir un accent social, amb voluntat de reflexionar sobre les implicacions de la tecnologia que emergeix dels més de 400 projectes participants al congrés tenen sobre la vida de les persones. És per això que la conferència també ha comptat amb la participació de l’assessora del Govern i fundadora de la consultora Eticas, Gemma Galdón. «Mai hi havia hagut tanta tecnologia i tanta desconfiança cap aquesta. [...] Hem de canviar la manera com fem la tecnologia, els tècnics han de ser conscients de les implicacions dels productes que dissenyen», ha afirmat.

Nous temps, nous projectes

Els canvis que ha introduït la pandèmia en el dia a dia de les societats queden reflectits en el perfil dels projectes que s’exhibeixen aquests dies al 4YFN i destaquen especialment aquells especialitzats en la salut i en l’ecologia. Com mostra, Nuuk, la nevera intel·ligent ideada per Groenlandia Tech i pensada per al transport de mostres biològiques, vacunes, fàrmacs o òrgans, que permet un control, en tot moment dels paràmetres per assegurar un desplaçament segur. O The Predictive Company, una start-up que mitjançant l’anàlisi de grans volums de dades ofereix solucions a les empreses per reduir les seves emissions de CO2.

Temes:

Startups