Finances personals

‘Brokers’ de butxaca

  • La gran banca ofereix als seus clients plataformes per invertir a cop de clic

‘Brokers’ de butxaca

Pixabay

3
Es llegeix en minuts
Marta Gracia
Marta Gracia

Redactora del suplement 'actius'

ver +

El sector bancari espanyol és conscient del que demanden els seus clients. La mostra són les aplicacions mòbils que tenen, tant per a les gestions diàries com per a les més específiques, com les d’inversió. Els cinc bancs més importants d’Espanya, els que cotitzen a l’Ibex 35, tenen ‘apps’ pròpies perquè els usuaris gestionin les seves inversions des del mòbil i l’ordinador. A més de poder moure els seus diners en un pla de pensió o en un fons indexat, el client també tindrà informació dels mercats a temps real, anàlisi tècnica o fonamental.

Aquestes aplicacions tenen punts a favor perquè solen ser intuïtives i fàcils d’utilitzar, sobretot per a un públic més jove que està acostumat al seu ús. A més a través d’aquestes es pot accedir a tota mena de mercats amb menys costos de transacció.

Per invertir amb aquestes ‘apps’ cal tenir en compte una sèrie de qüestions, com els diners que s’hi destinaran. Els experts aconsellen meditar les inversions; tenir clars els objectius; planificar bé i diversificar. Un dels consells més repetits és no deixar-se portar per l’eufòria o el pànic. Tots cinc recomanen informar-se bé de com funciona el mercat.

So:fia, l’‘app’ del Santander

El 2018, Banco Santander va transformar el seu ‘broker online’ en una plataforma d’inversions que agrupa fons, plans i valors. L’objectiu era millorar l’experiència dels seus clients al mercat. Així, l’entitat presidida per Ana Botín va engegar So:fia (Santander Orienta: Finances, Inversió i Estalvi). Tal com indiquen des del mateix banc no hi ha inversió mínima inicial per començar a operar. «L’únic requisit és ser client del banc i tenir contracte multicanal (que és gratuït i necessari per accedir als canals digitals)», afirmen. D’aquesta manera, hi tenen accés els 5,2 milions digitals de Santander España, ja que està pensada per a qualsevol perfil del client.

Des de Banco Santander expliquen que no tenen comissió d’entrada ni de sortida ni de manteniment. «És un servei que el banc ofereix de manera gratuïta», diuen. No obstant, segons el fullet informatiu sí que hi ha costos a l’hora de compravenda de productes. Les quantitats depenen del producte. Poden variar des de 3 fins a 60 euros o segons la quantitat aportada, un percentatge.

BBVA Trader

BBVA Trader és la plataforma de ‘trading’ que BBVA posa a disposició dels seus clients perquè puguin operar en borsa de manera «ràpida, senzilla i intuïtiva». L’‘app’ té dues modalitats. BBVA Trader, que és bàsic i gratuït. I BBVA Trader Pro, nivell avançat, personalitzable i amb «una àmplia gamma d’eines especialitzades». 

Per començar a operar no hi ha inversió mínima inicial, però sí que s’ha de ser client, tot i que es pot fer-se’n al moment. Les comissions, explicades al fullet informatiu de l’aplicació, varien segons el producte, però van dels tres fins als 25 euros; o del 0,05% al 0,3% per a inversions de més de 20.000 euros. A través de BBVA Trader es pot invertir en accions, ETFs, Warrants, futurs i opcions.

CaixaBank: Broker Now APP

Broker Now App és l’aplicació de CaixaBank. Segons l’entitat no hi ha una inversió mínima establerta per operar en valors, però sí que es requereix obrir un expedient en què es dipositen les accions comprades, que ha d’estar vinculat a un compte d’efectiu a CaixaBank on es porten a terme els moviments associats a les operacions de valors. 

Amb aquesta ‘app’ es pot invertir en accions, ETF, Warrants, futurs i opcions, renda fixa. Les comissions estan establertes en la compravenda de valors. Depèn del producte contractat i en quin mercat s’operi. Les tarifes van des de tres euros fins a 10 euros o un percentatge. A més, segons informen, la comissió de manteniment és zero si el client fa 12 operacions al semestre.

PopCoin, de Bankinter

PopCoin és un dels ‘roboadvisor’ que va arribar per intentar democratitzar la inversió. L’‘app’ va néixer el 2018 amb el guiatge de Bankinter. Per poder operar no fa falta ser client, però sí tenir un compte en qualsevol entitat. La inversió mínima és de 1.000 euros. Els productes disponibles són fons gestionats, indexats i sostenibles i plans de pensions. 

La ‘newsletter’ d’Actius

Gemma Martínez dona veu als protagonistes de la nova economia, que s’atreveixen a dir coses diferents.

Subscriviu-vos-hi

Sabadell Broker

Notícies relacionades

Banc Sabadell compta amb Sabadell Broker, que permet operar directament als mercats; enviar les ordres que vulgui; i consultar l’evolució de tots els mercats i accions que cotitzen. Ofereix la possibilitat de conèixer les anàlisis dels experts.

Per operar, l’usuari ha de tenir obert un compte de valors de l’entitat. No hi ha inversió mínima inicial. No obstant, té comissió de custòdia i comissió de compravenda.