OCU: Les millors llets semidesnatades

OCU: Les millors llets semidesnatades

Sarah Shaffer| Unsplash

1
Es llegeix en minuts

 Dels tres tipus que existeixen (sencera, semidesnatada i desnatada), la preferida pels consumidors és la llet semi. Segons l’Organització del consumidors i usuaris, un 46,5% de la llet clàssica que es ven és semidesnatada, amb una quantitat de greix intermedi (d’1,5 a 1,8%) entre la llet sencera (almenys 3,5% de greix) i la desnatada (0,5% de greix a tot estirar).

38 llets semidesnatades

L’organització ha realitzat un estudi per valorar un total de 38 marques diferents de llets semidesnatades. La qualificació global és com a mínim acceptable, i són majoria les llets semi de bona qualitat, però existeixen diferències. De fet, l’OCU només qualifica com a molt bones 7 de les 38 marquesLa millor llet semidesnatada segons l’OCU és la d’Hacendado (Mercadona), per la seva qualitat en el processat industrial i en degustació, «i en destaca aspectes com la cremositat i la intensitat del seu sabor».

L’organització també ha posat en relleu el seu baix preu (0,58 euros/litre). I és que el preu és un altre factor a tenir en compte: les marques blanques són, de mitjana, un 22% més barates que la resta.

L’OCU valora des de l’etiquetatge i la composició nutricional fins a la qualitat de la matèria primera i el processament i l’acidesa, el grau d’higiene i possibles fraus.

Degustació

Notícies relacionades

Les principals diferències de qualitat entre les marques s’han trobat en les proves de degustació i tenen a veure amb sabors i olors massa lleugeres, notes àcides, poc cos, falta de cremositat i tons apagats, que afecten una de cada quatre marques.

Al darrere de la llet d’Hacendado, les més ben puntuades han sigut les marques d’El buen pastor, Clesa Bienatur i Llet Nostra. Aquesta és la llista completa de les llets analitzades per l’OCU.

Temes:

Consum