Hisenda vetarà la rebaixa de l’IVA de les perruqueries aprovada pel Senat

Montero anuncia que el Govern s’oposarà a una mesura que altera l’estat dels ingressos

Hisenda vetarà la rebaixa de l’IVA de les perruqueries aprovada pel Senat

ACN

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dijous que el Govern central vetarà la rebaixa de l’IVA de les perruqueries del 21% actual

al 10% a partir de gener, que va ser aprovada aquest dimecres al Senat.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, Montero ha reivindicat la capacitat de l’Executiu de vetar les esmenes introduïdes pel Parlament en lleis no pressupostàries que afecten l’estat d’ingressos i despeses dels comptes públics. Des del seu punt de vista, l’esmena incorporada al Senat en el projecte de llei de lluita contra el frau fiscal «obre un precedent davant el qual el Govern ha de garantir que exerceix la seva competència».

L’esmena transaccional votada pel ple del Senat va ser promoguda pel Grup Popular i va comptar amb el recolzament de tots els grups, tret del socialista. L’esmena transaccional del Partit Popular va ser recolzada pel Grup Basc, Esquerra Republicana, Esquerra Confederal, Grup Nacionalista, Grup Democràtic i Grup Mixt. 

Notícies relacionades

Després de la votació al Senat, el projecte de llei ha de tornar al Congrés dels Diputats i és en aquest tràmit en el qual el Ministeri d’Hisenda pretén exercir el seu veto.

Des de l’Aliança d’Empreses per la baixada de l’IVA al 10% a perruqueria i estètica, s’ha convocat un acte reivindicatiu a les portes del Congrés el 30 de juny, data en què previsiblement se sotmetrà a votació en el ple de la cambra baixa el text del projecte de llei de lluita contra el frau remès pel Senat. El sector reclama revertir la pujada de l’IVA del 10% al 21% que va impulsar el Govern del PP el 2012.