Els equips continuen treballant «intensament»

Unides Podem diu que hi ha un acord amb el PSOE per regular el lloguer en la nova llei

  • El ministeri afirma que la seva proposta se sustenta en la «congelació» de contractes en zones tensades i recalca que no hi ha «limitació»

Unides Podem diu que hi ha un acord amb el PSOE per regular el lloguer en la nova llei
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Unides Podem afirma que ha arribat a un acord amb el PSOE per desplegar, en el marc de la nova llei de vivenda estatal, un sistema de regulació pública dels preus del lloguer per frenar-ne les pujades abusives. Fonts d’Unides Podem han remarcat a Europa Press que el PSOE ha acceptat «per primera vegada» des que van començar les negociacions aplicar aquesta regulació del lloguer i ha cedit a la seva proposta, davant el model d’incentius fiscals que proposaven els socialistes.

Per la seva banda, des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han indicat que precisament la seva proposta se sustenta en la «congelació» de contractes en zones tensades i recalquen que no hi ha «limitació». D’aquesta forma, han recalcat que el plantejament que és sobre la taula és la seva proposta i entenen que la formació morada ha acceptat el model d’incentius a propietaris que abaixin preus, que incloïa l’esborrany del text, més el complement del sistema de congelació de rendes en zones de mercat tensades.

Precisament, la qüestió de la regulació del lloguer era l’aspecte principal que mantenia encallades les converses entre els dos socis de coalició, aspecte ara desbloquejat al consensuar-se aquest sistema de control de preus.

No obstant, fonts de l’espai confederal han especificat que la regulació que proposa el departament d’Ábalos «no permetria baixades dels preus del lloguer», tal com recull l’acord pressupostari entre les dues formacions, «ni donaria cobertura» a la llei catalana de vivenda, la primera a regular els preus del lloguer a Espanya, i que està aconseguint importants resultats a Barcelona i altres municipis.

A més, els equips negociadors continuen treballant «intensament» per aconseguir un acord, ja que els «més de quatre mesos de retard són ja injustificables davant l’emergència habitacional que viu el país», diuen des d’Unides Podem.

Sense dissuadir l’oferta

Notícies relacionades

Aquest matí el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat al Congrés que la nova llei de vivenda buscarà «controlar les pujades abusives en els preus del lloguer», i que a partir de la declaració de zones tensades es limitaran els increments de preu «mirant de congelar aquests lloguers».

Tot això sense «dissuadir» l’oferta i a partir de mesures que en aquests moments estudia el Ministeri de Transports, entre les quals també es troben l’allargament de contractes i incentius fiscals, ha explicat Ábalos.