Finançament

Brussel·les capta els primers 20.000 milions per finançar els fons Next Generation

Von der Leyen entregarà aquest dimecres a Madrid a Sánchez l’avaluació del pla de recuperació

Brussel·les capta els primers 20.000 milions per finançar els fons Next Generation

REUTERS / FRANCISCO SECO

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Brussel·les ha captat els primers 20.000 milions d’euros als mercats per finançar els fons de recuperació Next Generation a través de bons a 10 anys. La demanda ha arribat als 142.000 milions. La previsió és obtenir aquest any uns 100.000 milions d’aquest deute mutualitzat.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha destacat aquesta operació el dia abans de viatjar a Espanya i Portugal per entregar les recomanacions i avaluacions dels plans de recuperació que obriran les portes a aquests recursos. A Espanya li corresponen gairebé 70.000 milions a fons perdut. Von der Leyen ha afirmat que ja han aprovat cinc d’aquests plans nacionals.

Notícies relacionades

La Comissió ha decidit que de manera temporal no puguin participar en les emissions de bons per finançar el fons de recuperació per la pandèmia aquells bancs que Brussel·les hagi sancionat en el passat per incomplir les normes antimonopoli.

Per portar a terme aquestes emissions, l’Executiu comunitari ha establert una xarxa de bancs intermediaris composta per fins a 39 entitats. No obstant, no totes poden participar en l’actualitat en les esmentades emissions.