Química

Els accionistes aproven una nova política retributiva a Ercros

La remuneració serà el 50% del benefici si aquest arriba almenys als 10 milions

Els accionistes aproven una nova política retributiva a Ercros
1
Es llegeix en minuts

El president d’Ercros, Antoni Zabalza, ha anunciat l’aprovació de tots els punts de l’ordre del dia proposats pel consell a la junta general telemàtica d’accionistes, entre els quals hi ha l’aprovació dels comptes anuals i la ratificació de la política de retribució a l’accionista.

Segons ha destacat l’empresa en un comunicat, entre els punts aprovats també figura la modificació dels estatuts socials i la del reglament de la junta general d’accionistes, així com la reelecció de l’auditor extern i la de Carmen Moragues com a consellera independent.

Zabalza ha dit que la valoració global sobre la marxa d’Ercros en la primera meitat del 2021 ha sigut positiva, fet que «permet augurar que l’exercici 2021 serà clarament més favorable que l’exercici anterior». Ha previst per en el primer semestre de 2021 un resultat d’explotació ajustat de 42,5 milions d’euros, cosa que suposaria un augment del 63,7% respecte a l’obtingut en el mateix període del 2020.

No obstant, ha fet una crida a la prudència pels «possibles riscos que en els pròxims sis mesos poguessin manifestar-se i que podrien conduir a un nivell més gran d’incertesa» en la segona meitat de l’any 2021, referint-se a l’augment del preu de l’electricitat, la persistència de la pandèmia a escala mundial i l’augment del preu de les matèries primeres.

Notícies relacionades

La retribució a l’accionista aprovada retribuirà l’accionista amb un ‘pay-out’ màxim (dividend més recompra d’accions per a la seva amortització) del 50% del benefici dels exercicis 2021, 2022, 2023 i 2024. Aquesta retribució quedarà condicionada a l’obtenció per part de la societat d’un benefici mínim de 10 milions d’euros, i que al tancament de l’exercici al qual es refereix la retribució es compleixin diverses ràtios financeres.

El president confia que, durant el 2021, Ercros «consolidarà les millores d’eficiència i rendibilitat obtingudes», complint els objectius de sostenibilitat, descarbonització, digitalització i diversificació assumits en el marc del ‘Pla 3D presentat a l’inici de l’any.