Campanya sanitària

Ford comença a vacunar la plantilla a la fàbrica d’Almussafes

  • La marca de l’oval col·labora amb la Generalitat Valenciana per administrar la vacuna als seus treballadors, com va fer Seat fa un mes a Martorell.

Ford comença a vacunar la plantilla a la fàbrica d’Almussafes
1
Es llegeix en minuts

El procés de vacunació de treballadors de la planta valenciana de Ford Almussafes ha començat aquest dijous amb 263 treballadors de més de 50 anys que seran els primers a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a la fàbrica, segons ha informat la companyia en un comunicat. Ford és la segona companyia que rep autorització sanitària després que Seat iniciés fa un mes la vacunació dels seus treballadors a Martorell.

En uns dies començarà el procés de vacunació de 2.400 treballadors d’entre 40 i 50 anys en torns de vacunació de vuit hores a les instal·lacions de Ford a Almussafes (València). La multinacional s’ha adherit al ‘pla Sumem’ i col·labora amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana perquè els empleats de Ford Almussafes es vacunin a la feina en horari laboral.

L’acord estableix que les vacunacions es realitzaran al Centre Mèdic de la factoria Ford, que recentment ha sigut reformat i compleix tots els requisits establerts per les autoritats sanitàries per convertir-se en centre de vacunació. En aquest procés se seguiran els procediments sanitaris que s’estan portant a terme per a la resta de la població, de manera que es vacunarà els treballadors en funció de la franja d’edat que estigui rebent la vacuna a la resta del País Valencià.

Notícies relacionades

Les vacunacions les realitza el personal del Servei Metge de Ford Almussafes, que ha rebut una formació específica per part de Salut Pública per poder administrar-les. Igual que passa a tot Espanya, aquest pla seguirà els criteris i protocols de les autoritats sanitàries, de manera que els treballadors no podran triar la vacuna i, com indiquen aquests mateixos organismes, «no és obligatori vacunar-se, però sí molt recomanat».

Fa anys que Ford col·labora amb la Generalitat en diverses campanyes com, per exemple, l’anual de vacunació de la grip i, igual que en aquest cas, facilita als seus treballadors la possibilitat de rebre-la al centre de treball.