Regne Unit

L’ambaixador britànic: «En principi» s’estudiaran les illes per separat

  • Hugh Elliott explica que el tracte de les Canàries i les Balears per a la revisió d’aquí a tres setmanes pot ser diferent

L’ambaixador britànic: «En principi» s’estudiaran les illes per separat
1
Es llegeix en minuts

L’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, ha assenyalat que «en principi» s’estudiran les Canàries i les Balears per separat per a la pròxima revisió del semàfor Covid-19, d’aquí a tres setmanes.

En una entrevista a Europa Press Televisió, Elliott ha indicat que «en principi» s’atendrà la sol·licitud dels governs, tant d’Espanya com dels arxipèlags, amb els quals tenen una «comunicació molt bona», per catalogar les illes per separat, però que «a la pràctica s’haurà de veure la situació sobre el terreny amb els científics».

Tot el conjunt espanyol es manté en color taronja dins del semàfor britànic, de manera que els turistes s’hauran de sotmetre a una quarantena de deu dies al tornar al Regne Unit malgrat que, des del 24 de maig, Espanya els permet l’entrada sense cap requisit.

L’ambaixador ha recalcat que, de moment, només s’ha aplicat el semàfor a nivell país, però s’han obert a estudiar les illes (Canàries i Balears) per separat a causa de «la seva situació geogràfica» i perquè tenen «vols directes al Regne Unit».

Així, ha remarcat que a l’Espanya peninsular la situació «és diferent» perquè hi ha un «moviment molt fluid» entre regions sense que es puguin establir controls entre elles, de manera que vol estudiar a la península «en el seu conjunt».

Notícies relacionades

Elliott ha matisat que «entén» que altres comunitats «han fet molt bona tasca», com el País Valencià, «que té xifres molt bones», i sap que és «frustrant» no poder rebre turistes britànics, però ha recalcat que, «desgraciadament, per la fluïdesa que hi ha a les fronteres entre regions, no és possible fer segregació dins de l’Espanya peninsular».

«¿Espanya podria entrar en la pròxima revisió? Doncs sí», ha indicat, afegint que s’està revisant la situació cada tres setmanes perquè la llista «estigui el més actualitzada possible».