Junta de grups d’interès

Agbar s’envolta d’entitats socials per promoure una sortida inclusiva de la crisi

  • L’empresa reforça la seva transparència amb una junta general de grups d’interès, un format «innovador» en què participen organitzacions com Creu Roja, BCN Tech City o Amics de la Gent Gran, entre d’altres

agbar

agbar / CEDIDA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agbar ha celebrat aquest dimarts la seva junta general de grups d’interès per retre comptes i donar a conèixer tant les seves noves iniciatives socials com aquells programes de col·laboració amb el tercer sector ja en marxa. L’empresa s’ha envoltat de les entitats socials amb què habitualment col·labora, com Creu Roja, BCN Tech Citiy, Amics de la Gent Gran o la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), entre d’altres, amb la voluntat d’escenificar aquesta «transparència» i «escolta activa» que guia de manera transversal l’acció empresarial d’Agbar.

«L’acció social s’integra en la tasca diària de les nostres empreses» i és que «no hi ha pacte social sense cooperació», ha declarat el president d’Agbar, Ángel Simón. Al llarg de gairebé dues hores de junta, diferents directius de la companyia, així com representants de les organitzacions col·laboradores, han explicat diferents projectes per a la promoció de la igualtat entre homes i dones, la transició ecològica o projectes d’integració laboral i inclusió social. «Tenim la voluntat ferma d’escoltar l’entorn», ha manifestat el conseller delegat de l’entitat, Felipe Campos

«El contracte social és el que diferencia una empresa del passat d’una del futur», ha afirmat el president del comitè intercentres i representant de la UGT, Carlos Cruz. Agbar és una companyia que manté 16.000 llocs de treball directes als 1.200 municipis on opera, especialment a Espanya i Latinoamerica, a més de 50.000 llocs de treball més indirectes. Una empresa que agrupa «multiplicitat de marques, territoris, operadores que distribueixen i tracten aigua, empreses tecnològiques i un conjunt de fundacions que treballen en l’acció social», segons ha definit el seu president.

La inclusió laboral dels col·lectius amb més dificultats és una de les línies de l’obra social d’Agbar, tal com han exposat els participants del programa ONA, un projecte costejat amb fons de l’empresa i pensat per ajudar persones a l’atur a reinserir-se en el mercat laboral. Durant el programa, les persones reben ajudes al lloguer o per als estudis, que els permetin seguir formant-se i no haver d’abandonar-lo prematurament. «La col·laboració publicoprivada és imprescindible per poder avançar en iniciatives socials en els temps actuals, en què s’ha cronificat la desigualtat», ha destacat el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet.

Complicitats amb el món local

En l’acte hi han participat també dirigents del món local, des de l’alcalde de Huelva, Gabriel Cruz, fins a l’alcaldessa d’Almoradí (Alacant), María Gómez, passant pel regidor de la municipalitat de Recoleta, a Santiago de Xile, Daniel Jadue. Tots tres han destacat el compromís d’Agbar en el teixit local, així com amb la transició cap a una economia més verda, promovent infraestructures no contaminants i una gestió dels residus a favor de l’economia circular.

Notícies relacionades

Diferents representants de la companyia han explicat l’assumpció com a propis dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i els compromisos de l’Agenda 2030, especialment en matèria de lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, des de la companyia han explicat que el 100% de les seves instal·lacions industrials compten amb protocols per prevenir les espècies invasores, així com el 80% està lliure de productes fitosanitaris.

«Aquesta junta general de grups de relació d’Agbar ha posat en relleu la participació activa de diferents entitats amb què col·labora la companyia allà on és present i la importància de les aliances per abordar els reptes actuals i continuar adquirint conjuntament compromisos de futur per millorar la qualitat de vida de les persones», ha sintetitzat l’empresa en un comunicat posterior a la junta.

Temes:

Agbar