Telecomunicacions

Tots els Paradors tindran fibra abans del juliol després d’un acord amb Telefónica

Els 97 hotels i els 100 restaurants de la cadena tindran banda ampla ultraràpida

Tots els Paradors tindran fibra abans del juliol després d’un acord amb Telefónica
2
Es llegeix en minuts

Tots els Paradors de Turisme d’Espanya tindran banda ampla ultraràpida abans que finalitzi el mes de juliol després d’un acord firmat per l’empresa pública amb Telefónica per als pròxims cinc anys, segons han anunciat el president de Paradores, Óscar López, i el conseller delegat de Telefónica Espanya, Emilio Gayo. Així, els 97 establiments de la xarxa de Paradors i els seus 100 restaurants, a més dels seus centres de treball, disposaran de connexió a internet amb una velocitat mínima de 100 Mbps (megabits per segon), fins a 1 Gbps (gigabits per segon).

Fins ara, la infraestructura de xarxa en aquests edificis depenia de diversos proveïdors de telecomunicacions i tenia una limitada amplada de banda. Segons ha explicat Óscar López, la complicada orografia en la qual s’ubiquen alguns d’aquests hotels –molts en llocs remots– i la mateixa arquitectura dels edificis –bona part dels quals, històrics– limitava la cobertura i dificultava l’accés fins i tot a funcionalitats bàsiques. «Sempre havia sentit que era molt difícil tenir wifi al Parador de Viella o en el de l’Illa d’El Hierro, però un i l’altre estaran coberts per aquesta banda ampla a partir d’ara», ha explicat.

En els últims dos mesos Telefónica ha portat la banda ampla ja a 31 edificis que no en tenien, per la qual cosa actualment 71 Paradors disposen ja d’aquesta tecnologia i abans de principis de juliol s’instal·larà en la resta d’establiments, segons han confirmat els dos directius.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, la cadena hotelera mira de captar i fidelitzar tant el turista de negocis com aquell que necessita teletreballar durant part de les seves vacances. «Tenim capacitat de millorar l’experiència del client i donar possibilitats per al teletreball als clients de Paradors, així com per als veïns, l’economia local i els petits negocis de moltes d’aquestes zones», ha afegit López. 

Una optimització de les comunicacions que, al seu torn, servirà per modernitzar l’oferta de Paradores, ja que els clients podran accedir a televisió a la carta o fil musical basat en les llistes personals de Spotify des de les habitacions o realitzar reserves des del mòbil per contractar activitats al mateix establiment o per la zona. «Podem obrir un ventall de possibilitats enorme que va des de reduir la facturació de cinc minuts a segons amb solucions biomètriques o com canviar la gestió de la situació climàtica dins de l’hotel, la gestió de l’energia o els residus de l’aigua», ha afegit Emilio Gayo sobre les possibilitats que ofereix una banda ampla ultraràpida a una cadena hotelera.