Revisió de vehicles

Nova ITV: quan comença i quines són les multes i principals novetats

  • Les sancions podran ser de 200 o 500 euros si la inspecció està caducada, és desfavorable o és negativa

Un centre d’ITV a Sabadell.

Un centre d’ITV a Sabadell. / JOSEP GARCÍA

2
Es llegeix en minuts

Ara que arriben les vacances d’estiu, molts conductors volen posar al dia els seus cotxes per poder viatjar amb seguretat i complint la normativa. Una posada al punt del vehicle que requereix superar la inspecció tècnica de vehicles (ITV) que molts havien deixat ‘aparcada’ durant l’hivern. Però, ¿sabies que la nova ITV de 2021 entra en vigor el pròxim dimarts 1 de juny amb canvis en les normes i multes, que van entre els 200 i els 500 euros?

En realitat, els canvis no són gaire significatius i afectaran una petita part dels automobilistes. Fins ara, si es produïa un error en el sistema ABS en els cotxes que no estan obligats a portar-lo, es considerava una falta lleu. Però a partir de l’1 de juny, si aquests vehicles tenen instal·lat el sistema de frenada, estan obligats que funcioni a la perfecció. Si no, es considerarà una falta greu i no se superarà la ITV.

La segona modificació de la ITV de 2021 juga fins i tot en favor dels usuaris, ja que a partir de juny els operaris podran consultar les dades del permís de circulació de manera telemàtica a través del registre general de vehicles de la DGT, per la qual cosa la inspecció podrà seguir endavant si t’has oblidat els documents impresos. Finalment s’inclourà en la nova ITV un procés de matriculació per als vehicles procedents del Regne Unit, després de l’aplicació del Brexit.

Sancions

Els canvis de la ITV-2021 no només afecten els canvis durant la inspecció, sinó que també registren modificacions en les sancions relacionades amb la inspecció tècnica de vehicles amb multes que van des dels 200 als 500 euros depenent de tres casos.

ITV caducada. Tenir la ITV fora de termini se sancionarà a partir de l’1 de juny amb 200 euros de multa, més l’obligatorietat de passar-la immediatament mentre el vehicle no estigui donat de baixa. I és que, tot i que el cotxe estigui aturat al carrer o en un garatge, està obligat a tenir la ITV en vigor.

Notícies relacionades

ITV desfavorable. Si no s’ha aconseguit superar la inspecció per defectes greus al vehicle, l’usuari té un termini màxim de 2 mesos per reparar-los i tornar a la revisió. A més, només està permès desplaçar-se fins al taller i al lloc de la inspecció. Si se superen aquells dos mesos o s’agafa el conductor en un recorregut que no sigui l’especificat (tot i que això és més interpretable), se’l castigarà amb una multa de 200 euros.

ITV negativa. Si el vehicle ha rebut una qualificació negativa per defectes molt greus, quedarà completament impedit per circular. D’aquesta manera, només es podria transportar al lloc de reparació en grua. Però si l’usuari circula amb ell, tot i que sigui per anar directament al taller, s’arrisca que el sancionin amb una multa de 500 euros.

Temes:

Cotxes