creixement

L’economia de l’eurozona torna a estar en recessió

El PIB de l’àrea va retrocedir el 0,6% en el primer trimestre després de fer-ho un 0,7% en el quart de l’any passat

L’economia de l’eurozona torna a estar en recessió
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

L’economia de la zona euro va tornar a entrar en recessió després de patir una contracció del PIB del 0,6% entre els mesos de gener i març, després de la caiguda del 0,7% de l’últim trimestre del 2020, com a conseqüència de l’impacte de les mesures per frenar els rebrots de la pandèmia de Covid-19, segons la dada preliminar publicada per Eurostat. Les dades confirmen les apreciacions donades a conèixer la setmana passada per la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde.

El retrocés supera en una dècima el registrat per Espanya en el mateix període, que no es troba en recessió (dos trimestres consecutius de caiguda) perquè en el quart de l’any passat no va entrar en terreny negatiu.

Al seu torn, l’economia del conjunt de la Unió Europea (UE) també va tornar a entrar en recessió al registrar una contracció del PIB del 0,4% en el primer trimestre del 2021, després d’un descens del 0,5% entre els mesos d’octubre i desembre del 2020.

Notícies relacionades

En comparació amb el mateix trimestre del 2020, el PIB de la zona euro es va contraure un 1,8%, mentre que el dels Vint-i-set va retrocedir un 1,7%. Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, Portugal (-3,3%) va registrar la contracció més gran del PIB, seguida de Letònia (-2,6%) i Alemanya (-1,7%), mentre que Lituània (+1,8%) i Suècia (+1,1%) van ser les economies amb més creixement de la UE.

Les taxes de creixement interanual, en comparació amb el mateix trimestre del 2020, van ser negatives per a tots els països de la UE, llevat de França (+1,5%) i Lituania (+1%).