mercats

Línia Directa s’estrena a la borsa

La companyia d’assegurances de Bankinter es compromet a mantenir una alta retribució als accionistes

2
Es llegeix en minuts

Línea Directa, que s’ha estrenat aquest dijous a la borsa, considera que el seu desembarcament al parquet «generarà molt valor» als seus accionistes, amb qui s’ha compromès a mantenir una alta retribució, i ha apel·lat a l’«atractiu» d’una política de dividends que és «millor que la de la resta del sector de les assegurances».

Durant la roda de premsa celebrada aquest dijous al Palau de la Borsa de Madrid, el director de finances de Línea Directa, Carlos Rodríguez, ha afirmat que el debut borsari de la companyia d’assegurances és «una oportunitat per a tothom», especialment per als accionistes d’una companyia «molt madura, amb una rendibilitat suficient per cotitzar i molt estable».

«És el final d’un camí que va començar fa un any i mig. Sortir a cotitzar és una il·lusió», ha afegit Rodríguez, que creu que la decisió «ha sigut un pas lògic i natural». La companyia d’assegurances de Bankinter s’ha estrenat aquest matí a la borsa, valorada en 1.434 milions d’euros, i ha marcat un primer preu d’1,670 euros, cosa que suposa un 26,7% més que els 1,318 euros fixats per en el seu debut.

Malgrat les bones xifres, el director de Finances de Línea Directa ha demanat confiança en la companyia «a futur», i ha dit que «el dia d’avui és per celebrar i no estar tan pendents de l’evolució pròpia del valor».

Amb aquesta operació, els accionistes de Bankinter han passat a ser propietaris del 82,6% de la companyia d’assegurances, mentre que el banc s’ha quedat amb el 17,4% del capital. «Ara volarem sols i per continuar enfortint els nostres valors. Tenim un ampli potencial de creixement, continuem creixent en salut i motor, i creixerem molt més en llar», ha explicat Rodríguez, que preveu «molt bones perspectives» de negoci.

La companyia, que actualment opera en els rams de l’automòbil, no vida, i de forma més recent, salut, no tanca les portes a nous projectes. Així ho ha reconegut el conseller delegat de Línea Directa, Miguel Ángel Merino, si bé ha aclarit que, avui dia, «la idea és continuar sortint en més rams a mesura que es consolidi l’anterior».

Amb tot, qualsevol nova activitat haurà de complir amb dos requisits: ser una assegurança de masses i que sigui possible la distribució directa. Per a Línea Directa «avui és un dia molt important, el principi d’una nova era. Un principi nou per continuar fent les coses com les fèiem».

Per això, des de la companyia d’assegurances s’han compromès a continuar creixent al mercat, continuar amb els seus alts índexs de solvència –per sobre de la mitjana del sector– i incrementar la seva rendibilitat any rere any, sense perdre de vista la gestió dels riscos.

Notícies relacionades

Nascuda el 1995, Línea Directa compta amb 3,2 milions de clients i la seva facturació ronda els 900 milions d’euros, sent la cinquena companyia d’assegurances de l’automòbil d’Espanya i una de les 13 primeres en el ram de no vida; a més, el 2017 va llançar la marca d’assegurances de salut Vivaz.

La companyia d’assegurances va ser una de les principals fonts d’ingressos de Bankinter el 2020, exercici en què el seu benefici net es va acostar als 135 milions d’euros, un 26% més; en els tres primers mesos del 2021 va ser de 29,6 milions, un 1,9% superior al registrat en el mateix període de l’any anterior.