Regulació polèmica

Glovo abandona la CEOE per pactar la ‘Llei Rider’

  • L’empresa de repartidors creu que la norma llasta el desenvolupament de l’economia digital i «dona l’esquena» a les que han apostat per la innovació i pel desenvolupament de la seva tecnologia al país

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Glovo va comunicar fa tres setmanes la seva decisió de deixar de formar part de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) per haver pactat la ‘Llei Rider’, i l’ha acusat d’haver «donat l’esquena» a l’empresa.

En un comunicat, Glovo ha sustentat la seva decisió en «la reiterada omissió de representació de la patronal a la taula de diàleg social sobre la futura regulació de la feina en plataformes digitals i algoritmes».

A l’acord per a la ‘Llei Rider’ s’hi va arribar el 10 de març entre el Ministeri de Treball i Economia Social, CCOO, UGT, CEOE i Cepyme, amb l’objectiu de regular la situació laboral dels treballadors que reparteixen o distribueixen qualsevol producte a través de plataformes digitals, els coneguts com a ‘riders’.

Notícies relacionades

Segons van afirmar el Ministeri i els agents socials, el text acordat reconeixia «la presumpció de laboralitat» dels treballadors, en línia amb la sentència que va dictar el Tribunal Suprem el setembre del 2020, en què establia que els repartidors són treballadors per compte d’altri i no autònoms.

Glovo, però, ha criticat que l’acord que dona peu a la ‘Llei Rider’ s’ha realitzat de forma «precipitada, imprecisa i no dialogada» i llasta el desenvolupament de l’economia digital. Ha defensat que aquest acord acceptat per la CEOE és transcendental per a totes les empreses que utilitzen tecnologia algorítmica i «dona l’esquena» a les que han apostat per la innovació i pel desenvolupament de la seva tecnologia al país.

Temes:

CEOE Glovo