Resultats del primer trimestre

Facebook duplica els seus beneficis en un any amb la pandèmia

  • El conglomerat d’empreses de Zuckerberg creix sobretot a Àsia i l’Àfrica

Facebook duplica els seus beneficis en un any amb la pandèmia
1
Es llegeix en minuts

El grup Facebook va anunciar aquest dimecres uns beneficis del primer trimestre de l’any (els mesos de gener i març del 2021) de 9.497 milions de dòlars (7.831 milions d’euros), pràcticament el doble dels 4.902 milions (4.042 milions d’euros) guanyats en el mateix període de l’exercici anterior, gràcies a l’impuls de la publicitat ‘online’ per la pandèmia.

L’empresa que dirigeix Mark Zuckerberg va facturar en els primers tres mesos del seu any fiscal 26.171 milions de dòlars (21.580 milions d’euros), un 4% més, que els 17.737 milions ingressats en el tram corresponent del 2020, i els accionistes de l’empresa es van embutxacar 3,30 dòlars per títol davant els 1,71 de fa un any. Si es compara amb l’últim trimestre de l’any, no obstant, les vendes han caigut, una cosa habitual per l’impacte de la publicitat de Nadal.

A més, els usuaris mensuals actius –aquells que es connecten a la xarxa social almenys una vegada al mes– van créixer un 10% interanual fins a arribar als 2.850 milions de persones, més d’un terç de la població mundial. Els usuaris d’Europa i els EUA es mantenen estables i pràcticament no creixen, però augmenta el número a Àsia, l’Àfrica i Oceania.

Notícies relacionades

Facebook té la xarxa social del seu nom, però també Whatsapp, Instagram i una poderosa divisió de comerç electrònic a totes les seves plataformes que ha sigut massivament utilitzada durant la pandèmia.

La companyia té previstes més inversions en realitat augmentada i realitat virtual (Oculus), així com a millorar el seu sistema de pagaments (Novi), segons la comunicació de Zuckerberg als accionistes. La companyia ha desenvolupat també dispositius, com Portal, una pantalla en la qual integrar les videotrucades i les aplicacions de realitat augmentada.