20.000 llocs de treball

Apple invertirà 430.000 milions en plantes d’investigació als EUA

Apple invertirà 430.000 milions en plantes d’investigació als EUA
2
Es llegeix en minuts

El gegant tecnològic Apple ha anunciat aquest dilluns que realitzarà noves inversions als Estats Units (EUA) per un valor superior a 430.000 milions de dòlars, i que crearà 20.000 nous llocs de treball a tot el país en els pròxims cinc anys. 

El conseller delegat de la companyia, Tim Cook, que va revelar que dedicarà 1.000 milions a la creació d’un campus a Carolina del Nord, va apuntar que els nous llocs s’ocuparan tant en la tecnologia 5G com en el desenvolupament de silici (nous processadors i ‘chipsets’) o la intel·ligència artificial. «Estem creant llocs de treball en camps d’avantguarda, des del 5G fins a l’enginyeria de silici i intel·ligència artificial, invertint en la pròxima generació de nous negocis innovadors i en tot el nostre treball, construint cap a un futur més ecològic i equitatiu», va dir Cook en un comunicat de la companyia, que sempre firma els seus productes com «Dissenyats a Califòrnia».

Quant al campus de Carolina del Nord, el gegant tecnològic va apuntar que la inversió també inclourà un centre d’enginyeria a la zona Research Triangle Area i crearà 3.000 llocs de treball en «aprenentatge automàtic, intel·ligència artificial, enginyeria de software i altres camps d’avantguarda». La companyia va dir, així mateix, que obrirà un fons de 100 milions de dòlars per recolzar iniciatives d’escoles i comunitats a la zona de Raleigh-Durham en l’esmentat estat i aportarà més de 110 milions en infraestructures als 80 comtats de Carolina del Nord més necessitats. 

Tornada als EUA

«En aquest moment de recuperació i reconstrucció, a Apple estem redoblant el nostre compromís amb la innovació i la fabricació als EUA amb una inversió generacional que arriba a les comunitats dels 50 estats», va afegir Cook. 

Notícies relacionades

Apple va ingressar en l’últim trimestre del 2020 –els primers tres mesos del seu any fiscal 2021– 111.439 milions de dòlars, la xifra més alta de vendes mai registrada per la companyia, i va obtenir uns beneficis de 28.755 milions, un 29% més que en el mateix període de fa un any.

L’anunci coincideix amb les pressions del Govern dels EUA, ja a l’era Trump, perquè les tecnològiques tornessin a invertir als EUA i a la intenció de Joe Biden de gravar el retorn de beneficis d’empreses nord-americanes en altres països. Apple és un dels contribuents més grans dels EUA, segons Bloomberg.