biotecnologia

Ysios inverteix 3,6 milions en Synendos Therapeutics

Amb aquesta operació en què participa la gestora espanyola, el total captat per la companyia suïssa s’eleva a 21,7 milions d’euros

La firma està especialitzada en el tractament de malalties del sistema nerviós central que van de la síndrome de Tourette a l’ansietat

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ysios Capital ha participat amb 3,6 milions d’euros (4 milions de francs suïssos) en l’extensió de la ronda de finançament de la firma suïssa Synendos Therapeutics, dedicada a desenvolupar noves teràpies per al tractament d’una àmplia gamma de malalties del sistema nerviós central (SNC) basades en la modulació de l’activitat dels endocannabinoides. Amb aquesta operació en la que participa la gestora espanyola líder en inversions en el sector biotecnològic, el total captat per la companyia suïssa s’eleva a 21,7 milions d’euros, després d’una ronda inicial liderada per Kurma Partners i Sunstone Life Sciences el novembre del 2020.

Aquesta ampliació de capital permetrà a la companyia completar el desenvolupament preclínic i avançar en el desenvolupament del seu candidat principal, SYT-510, fins a la prova de concepte en determinades indicacions prèviament identificades. Synendos és una empresa l’origen de la qual procedeix de la Universitat de Berna (Suïssa) sobre la base d’anys d’investigació acadèmica al voltant de les funcions del sistema endocannabinoide (SEC) en la inflamació i la neuromodulació. Entre altres funcions, el SEC està implicat en la regulació de la por, l’estrès i l’ansietat. Les alteracions en aquest sistema s’han relacionat amb diversos trastorns neuropsiquiàtrics i neuroinflamatoris greus.

Enfocament terapèutic innovador

Raúl Martín-Ruiz, soci de Ysios Capital, destaca que Synendos «és un clar exemple del tipus d’oportunitats que busca Ysios Capital: un enfocament terapèutic innovador amb impacte clar en la societat i el potencial de millorar la qualitat de vida dels pacients afectats per malalties amb importants necessitats mèdiques no cobertes». De fet, es tracta d’una firma singular en el seu camp, que ha aconseguit trobar la diana terapèutica en aquest àmbit que no ha aconseguit cap altra companyia, afirma el representant de Ysios.

Notícies relacionades

Els cofundadors de Synendos, el professor Juerg Gertsch i el doctor Andrea Chicca, han identificat un nou component clau, i desconegut fins al moment, en la regulació del SEC. La missió de la companyia és desenvolupar nous moduladors del SEC basats en aquest descobriment amb el potencial de millorar la vida de les persones que pateixen malalties socialment debilitants com el trastorn d’estrès posttraumàtic (TEPT), la síndrome de Tourette, el trastorn obsessiu compulsiu (TOC) i l’ansietat, entre altres.

Després d’aquesta operació, Raúl Martín-Ruiz, s’incorpora al consell d’administració la companyia. Ysios Capital, amb seu a Sant Sebastià i Barcelona, gestiona prop de 350 milions d’euros a través de tres fons especialitzats en ciències de la vida i està dirigida per un equip internacional amb experiència en la gestió d’empreses biotecnològiques. Ysios espera cerar aquest estiu el seu tercer fons amb uns 200 milions.

Temes:

Biotecnologia