Passaport sanitari

La peregrinació a la Meca requerirà estar vacunat

L’‘umra’ o peregrinació menor, que es pot fer en qualsevol moment de l’any, requerirà estar vacunat pel coronavirus

Els pelegrins resen a la Gran Mesquita durant el mes musulmà del Ramadà, a la ciutat santa de la Meca (Aràbia Saudita).

Els pelegrins resen a la Gran Mesquita durant el mes musulmà del Ramadà, a la ciutat santa de la Meca (Aràbia Saudita). / REUTERS | HASSAN ALI

1
Es llegeix en minuts

La vacunació contra la Covid-19 serà un requisit per realitzar la peregrinació j’umra a la Meca, segons es va afirmar aquest diumenge a la televisió estatal saudita, citant un funcionari del Govern.

L’umra és una versió més curta de la peregrinació anual hajj i es pot fer en qualsevol altra època de l’any. El viatge a aquest lloc sagrat de la religió islàmica, realitzada per musulmans, es pot fer en qualsevol època de l’any. En canvi el ‘hajj’ («pelegrinatge»), que sol suposar grans aglomeracions de persones, té dates específiques d’acord amb el calendari lunar islàmic.

Notícies relacionades

En àrab, ‘umra’ vol dir ‘visitar un lloc poblat’. Es considera la «peregrinació menor» perquè no és obligatori fer-la almenys un cop a la vida, tot i que els preceptes de les normes religioses sí que recomanen fer-la. Generalment es pot completar en hores, en comparació amb el ‘hajj’, que pot durar diversos dies.

Gràcies a una intensa campanya de vacunació, milers de musulmans es van reunir divendres a Jerusalem, al Mont del Temple, per a la primera gran oració del Ramadà des del començament de la pandèmia de la Covid-19. L’accés a aquest lloc es va tancar al públic l’any passat durant el Ramadà a causa de la pandèmia de coronavirus. La seva reobertura es va dur a terme sota estrictes condicions sanitàries, limitant el nombre de fidels. Malgrat això, els musulmans d’Israel ja estan vacunats majoritàriament i estan en condicions de fer la seva peregrinació a la Meca.

Temes:

Viatges Turisme