Empreses

Repsol ven les seves gasolineres d’Itàlia a Tamoil

La petroliera compta amb 4.600 estacions de servei a Espanya, el Perú, Portugal i Mèxic

Repsol ven les seves gasolineres d’Itàlia a Tamoil
1
Es llegeix en minuts

Repsol ha acordat la venda del seu negoci de carburants a Itàlia a Tamoil, un dels principals operadors del mercat transalpí, segons ha informat la companyia. L’operació, que inclou la xarxa d’estacions de servei i el negoci de vendes directes de combustibles de Repsol a Itàlia, s’emmarca dins del nou pla estratègic de la petroliera, que posa focus en les àrees geogràfiques amb més avantatges competitius.

Repsol va entrar el 2004 al sector de les estacions de servei a Itàlia amb l’adquisició de 45 punts de venda, una xarxa que va créixer sobretot a partir del 2011. En l’actualitat compta amb 275 estacions de servei –ubicades principalment al nord del país, on hi ha més activitat més gran i dinamisme econòmic–, xifra que situa la companyia com el setè operador per punts de venda i volum.

Notícies relacionades

El mercat italià té la xarxa d’estacions de servei més àmplia d’Europa, amb al voltant de 21.000 punts de venda. El negoci de vendes directes de combustibles de Repsol a Itàlia compta amb més de 1.000 clients, entre privats, ens públics i agències distribuïdores.

L’acord, que es completarà en les pròximes setmanes, està subjecte a l’obtenció de les corresponents autoritzacions administratives. Després d’aquesta operació, la xarxa de Repsol supera les 4.600 estacions de servei, distribuïdes entre Espanya, el Perú, Portugal i Mèxic.