Ocupació amb formació pagada

Alemanya busca contractar 15 ferroviaris a Espanya

Alemanya busca contractar 15 ferroviaris a Espanya
2
Es llegeix en minuts

La companyia pública alemanya de transport ferroviari, la DB Bahn, ha engegat un procés de selecció per captar treballadors a Espanya especialitzats en el sector ferroviari, que accediran a un curs gratuït i retribuït durant quatre mesos per obtenir un contracte de feina estable a Alemanya.

L’objectiu de la convocatòria és contractar 15 noves persones, que rebran 2.400 euros mensuals mentre dura el curs a Alemanya, abans d’accedir al lloc de treball, que tindrà una remuneració de 2.600 euros bruts. Les àrees principals del lloc inclouen, entre d’altres, l’execució de treballs amb trens dins del pati de maniobres, la comprovació de la seguretat de la càrrega dels vagons i la supervisió de càrrega i descàrrega.

Entre els requisits bàsics per poder formar part d’aquesta iniciativa d’ocupació hi ha que els interessats comptin amb un nivell B2 d’alemany, a més de tenir interès per desplaçar-se a Alemanya, treballar a l’aire lliure i portar a terme tasques físiques. Així mateix, és desitjable que els candidats tinguin passió pels trens o comptin amb experiència prèvia al país, ja sigui per haver-hi residit per motius de feina o per estudis.

Alemany, imprescindible

El procés de selecció es coordinarà a Espanya per Transfesa Logistics, companyia participada en un 70% per DB Bahn Ibérica i en un 20% per Renfe (la resta és autocartera), que farà la preselecció de candidats que compleixin els requisits i una prova d’idioma ‘online’.

Si en aquesta prova s’obté un nivell B2, la candidatura s’enviarà a DB Cargo Germany i cada persona seleccionada entrarà en el procés de selecció d’aquesta altra filial de DB, en què tindrà una entrevista ‘online’ amb un responsable alemany. Els interessats poden enviar el seu currículum a ‘curriculums@transfesa.com’, amb l’assumpte del correu: ‘SHUNTERS’. La data estimada per a l’inici de la formació és el mes de setembre que ve.

Notícies relacionades

DB Banh ja va recórrer a Espanya en altres ocasions, abans de la crisi del coronavirus, per cobrir llocs de maquinista ferroviari en un procés similar a aquest, amb cursos gratuïts i remunerats per treballar a Alemanya.

«A Transfesa Logistics ens sentim molt orgullosos de tornar a col·laborar amb DB Cargo en aquest projecte, igual que vam fer en el passat, seleccionant maquinistes ferroviaris. Transfesa aposta per l’ocupació estable i de qualitat. Una mostra d’això és aquesta col·laboració, gràcies a la qual un grup de persones podrà formar-se i treballar com a personal de terra per a maniobres ferroviàries a DB Cargo a Alemanya», afirma a Europa Press el director de Recursos Humans de la companyia, Carlos Saldaña.

Temes:

Trens Ocupació