empresa en crisi

Think Textil surt al rescat de Marie Claire

L’operació compta amb la tutela de la Generalitat valenciana, que haurà de donar el vistiplau definitiu

zentauroepp53013072 castell n 3 4 2020 econom a  coronavirus   marie claire la e200403105334

zentauroepp53013072 castell n 3 4 2020 econom a coronavirus marie claire la e200403105334 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts

L’empresa Think Textil, dedicada a la logística tèxtil, assumirà el control de la castellonenca Marie Claire, dedicada al sector del tèxtil, per donar viabilitat a la companyia després d’anys de problemes financers i garantir així els llocs d’ocupació que resulten clau per a l’economia de l’interior de la província amb la planta que allotja Vilafranca.

El traspàs en la titularitat el van exposar dimecres a representants dels treballadors a través del comitè d’empresa i tot apunta que arribarà a bon port, ja que totes les parts implicades treballen en aquesta direcció, com van confirmar diverses fonts a Mediterráneo.

La Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), és un dels agents que tutela l’operació i haurà de donar-li el vistiplau definitiu, ja que hi manté una estreta vinculació en forma de préstecs des de fa diversos exercicis per pal·liar les diverses crisis de liquiditat que evidenciaven la «caducitat» del model empresarial. 

Estratègia i viabilitat

El director general de l’IVF, Manuel Illueca, apunta que el Consell veurà amb bons ulls la nova direcció sempre que la companyia que l’assumeixi «sigui estratègica i aporti viabilitat». Per a això el govern autonòmic podrà garantir el finançament necessari a través del Fons Valencià de Resiliència, dotat amb 10 milions d’euros ampliables. «Marie Claire és una clara candidata a aquesta eina, perquè teníem clar que ja existien unes necessitats que la crisi de la Covid ha agreujat», va afegir Illueca, que va assenyalar que en aquests moments mantenir el suport a la companyia requeria «un canvi en el projecte», ja que la falta de renovació «retardava, però no evitaria un futur tancament».

Notícies relacionades

Els treballadors també perceben el relleu de manera positiva i «les ganes d’innovar dels nous gestors», com apunten des del comitè d’empresa, així com la vinculació de Think Textil amb el sector al qual es dedica Marie Claire.

No obstant, el més rellevant és la «intenció de mantenir els llocs de treball», tant a la planta de Vilafranca com al centre logístic de Borriol, ja que els treballadors han experimentat diversos processos de regulació d’ocupació en els últims anys. A més, els centenars de llocs de treball de la localitat dels Ports resulten vitals per mantenir l’economia a la zona i combatre l’evolució del fenomen de la despoblació.

Temes:

Empreses