Automoció

La reindustrialització de Nissan accelera amb 17 projectes

  • El 31 de març va acabar el termini de presentació de propostes i 13 empreses han presentat les seves alternatives per als centres productius de Barcelona

  • Des de la comissió de treball i l’empresa consultora KPMG, receptora dels projectes, han mostrat més flexibilitat per donar cabuda als possibles inversors

La reindustrialització de Nissan accelera amb 17 projectes
1
Es llegeix en minuts

La comissió de treball per a la reindustrialització de les plantes de Nissan a Catalunya i l’empresa encarregada de l’assistència tècnica, KPMG, han ultimat el llistat de possible inversors per donar sortida als emplaçaments que la companyia té a Barcelona. El termini de presentació de projectes va concloure el 31 de març amb 17 propostes sobre la taula que van arribar de la mà de 13 empreses interessades.

En la reunió celebrada dimecres passat entre els representants dels treballadors de Nissan, les administracions públiques i la direcció de la companyia, KPMG ha presentat els projectes la majoria dels quals estan enfocats a explorar la «possibilitat d’acoblar vehicles elèctrics» i en la creació d’un ‘hub’ d’electromobilitat integrat per diverses empreses.

Més de 40 propostes

En un comunicat difós pels comitès de l’empresa, KPMG va explicar que han arribat un total de 41 projectes fins a la data per a la reindustrialització a Barcelona, dels quals 17 han presentat «l’expressió d’interès», vuit estan pendents d’enviar-la, 13 no han avançat en el procés i tres han renunciat a la continuïtat en els tràmits.

Tots els projectes interessats han passat un estricte control per part de l’empresa consultora, que té en l’actualitat un equip de cent professionals adscrit a la seva àrea d’Estratègia i Transformació en els sectors públic i d’automoció a Espanya.

Notícies relacionades

A l’hora de conèixer les propostes, KPMG ha buscat empreses que aportin millors accions per adaptar la nova idea que es té per a les plantes de Nissan al canvi de tendències que s’està produint, movent-se cap a una mobilitat connectada, autònoma, elèctrica i compartida. Tots els candidats han rebut un quadern de venda amb la informació sobre les fàbriques i equipaments i les possibles línies d’ajuda i finançament, després de firmar els acords de confidencialitat.

Després d’una primera avaluació de les propostes per part de KPMG, a partir de l’1 de juny, la Comissió de treball seleccionarà els projectes que compleixin els requisits i, durant el mes de juliol, els inversors seleccionats hauran de presentar les seves ofertes vinculants. A partir d’aquell moment, la Comissió farà una selecció i només els projectes triats entraran en la fase de negociació amb tots els integrants de la taula.

Temes:

Nissan