Política d’ocupació

El Govern central vol prorrogar els ertos més enllà del 31 de maig

Díaz anuncia que es mantindrà el model actual

El Govern central vol prorrogar els ertos més enllà del 31 de maig
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assenyalat aquest dijous que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) s’han de prorrogar més enllà del 31 de maig amb una «fórmula similar a l’actual» i que ben aviat s’obrirà la negociació per fer-ho.

Durant la seva intervenció en l’acte d’entrega dels Premis de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme), Díaz ha destacat que els treballadors de les pimes han sigut dels principals beneficiaris dels ertos, un «mecanisme contrastat en la seva utilitat i que ha de continuar exercint la seva protecció».

Notícies relacionades

«Així ho farem a partir del 31 de maig, en una fórmula similar a l’actual, i ben aviat s’obrirà la negociació al si de la comissió tripartida [on hi ha Govern, patronal i sindicats]», ha afegit Díaz.

La vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha apuntat aquesta setmana que en la nova pròrroga dels ertos –en el qual segueixen uns 750.000 treballadors– haurien «d’ajustar-se els paràmetres» per «estimular la reactivació», és a dir tornar a un esquema que bonifiqui més les empreses pels treballadors que es reincorporin d’un erto.