mesures

Acord amb el Govern per als viatges internacionals per al Mobile

Els participants procedents de fora de la UE podran assistir a l’esdeveniment a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol

mobile-world-congress-2019

mobile-world-congress-2019

3
Es llegeix en minuts

La GSMA, que organitza el Mobile World Congress (MWC), ha pactat amb el Govern espanyol facilitar l’entrada a Espanya de visitants procedents de fora de la Unió Europea (UE) perquè puguin participar en l’edició d’aquest any de l’esdeveniment, que se celebra del 28 de juny a l’1 de juliol a Barcelona.

Si bé actualment hi ha una denegació d’entrada a Espanya per a qualsevol ciutadà d’un país de fora de la UE a causa de la pandèmia, la GSMA i el Ministeri de l’Interior han acordat aprofitar l’excepció que es fa per als «treballadors altament qualificats», ha anunciat la GSMA en un comunicat.

D’aquesta forma, els inscrits per participar en el Mobile d’aquest any, ja sigui expositors, assistents, patrocinadors o socis, s’inclouran en aquesta categoria. Així, es permetran els viatges internacionals de visitants procedents de la Xina i els EUA, per exemple, que ara tenen vetada de forma genèrica l’entrada al país, a fi que puguin entrar a Espanya per assistir i fer negocis al Mobile.

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha remarcat que «la salut i la seguretat de tots els que participen a l’MWC de Barcelona, tant a Espanya com fora, continua sent la nostra màxima prioritat, mentre naveguem per unes circumstàncies que canvien ràpidament».

Per això, ha qualificat l’acord amb Interior de «rotund vot de confiança en l’acurada planificació portada a terme fins ara i en la nostra sòlida col·laboració amb els diferents partits polítics de la ciutat amfitriona».

I és que la GSMA compartirà les dades de les persones inscrites en l’edició d’aquest any del Mobile amb les autoritats espanyoles per facilitar-los l’entrada al país. En la mateixa línia, la GSMA ha adaptat el seu procés d’inscripció per donar cabuda a aquesta política de viatges de negocis internacionals.

Registre en línia

Per això, totes les persones que participin en l’esdeveniment des de fora de la Unió Europea i de l’Espai Schengen hauran de completar el seu registre en línia per al congrés i a continuació la GSMA proporcionarà la informació pertinent al Govern a efectes de visat i control de fronteres.

Una vegada completada la inscripció, rebran una confirmació d’assistència al Mobile i hauran de portar-la a l’iniciar el viatge per assistir a l’esdeveniment o si es posen en contacte amb el seu consolat o l’autoritat emissora de visats.

El sistema d’inscripció s’actualitzarà en les pròximes setmanes per reflectir el procés actualitzat, i l’organització de l’MWC contactarà amb les persones ja inscrites per indicar-los quan han de completar aquesta informació addicional.

En canvi, no es donarà el tracte de treballador altament qualificat als qui vulguin entrar a Espanya com a turistes o per un altre motiu que no sigui participar al Mobile, i tampoc a aquells ciutadans que resideixin en països d’alt risc per Covid-19, segons la llista que determini el Govern.

L’organització del Mobile recorda que l’edició d’aquest any serà per primera vegada híbrida, és a dir, que combinarà l’assistència física amb el seguiment en línia, de manera que els discursos d’obertura, les conferències, els programes de socis i les cimeres es podran seguir en directe de forma telemàtica i en programació a la carta per a espectadors de totes les zones horàries.

Amb aquest acord amb el Govern, la GSMA aplana el camí per facilitar la presència de visitants no procedents de la UE a l’esdeveniment, tot això després del degoteig de baixes de grans companyies al Mobile conegudes en les últimes setmanes.

Les últimes, les dels gegants tecnològics Google i Intel, tots dos amb seu als Estats Units, que han optat per no participar presencialment a l’MWC per protegir la salut dels seus treballadors, igual com Ericsson, Nokia, Cisco, Facebook, Microsoft, Sony o BT.

Notícies relacionades

La GSMA preveu que aquest any acudeixin al Mobile entre 45.000 i 50.000 assistents, aproximadament la meitat que el 2019, i per garantir la seguretat de tots els visitants demanarà test negatius cada 72 hores a tot aquell que accedeixi a l’esdeveniment.

Els assistents també hauran de portar mascareta FFP2 i seguir altres protocols de seguretat, com ara distància, higiene constant de mans o preses de temperatura.