Després de reflotar l’‘Ever Given’

Egipte espera buidar en quatre dies el trànsit al canal de Suez

Les investigacions determinaran qui és responsable de pagar les indemnitzacions corresponents per l’incident

1
Es llegeix en minuts

L’Autoritat del Canal de Suez (SCA, per les seves sigles en anglès) confia a solucionar en quatre dies l’embús de vaixells provocat pel vaixell de càrrega ‘Ever Given’, que va aconseguir ser reflotat aquest dilluns després d’haver-se mantingut sis dies encallat i bloquejant el pas a través d’aquesta via marítima, segons ha assenyalat el president de la SCA, Osama Rabie.

En aquest sentit, el gestor del canal de Suez espera que 113 vaixells creuaran la via marítima en els dos sentits durant les pròximes hores.

En la seva última compareixença davant la premsa, Rabie va indicar que les operacions per buidar el trànsit al canal continuaran durant 24 hores diàries, assenyalant que s’ha donat prioritat al trànsit als barcos que transporten bestiar.

D’altra banda, el president de la SCA ha indicat que l’embús provocat per l’’Ever Given’ ha causat pèrdues d’ingressos d’entre 12 i 15 milions de dòlars (10 i 13 milions d’euros) al dia.

«El que ha passat no és culpa de la SCA; al contrari, el canal se n’ha vist afectat negativament», ha dit en declaracions a la premsa, recollides pel diari egipci ‘Al-Ahram’, afegint que les investigacions determinaran qui és responsable de pagar les indemnitzacions corresponents per l’incident.

Notícies relacionades

El vaixell de càrrega ‘Ever Given’, un dels vaixells de transport de contenidors més grans, va quedar encallat dimarts passat al canal de Suez, fosa que va causar un embús sense precedents en una de les rutes comercials més transitades del món i que ha provocat la desviació de més de 200 vaixells i la paralització de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris.

El vaixell, de 400 metres d’eslora i 59 metres de mànega, va quedar finalment alliberat ahir gràcies al treball dels remolcadors i no té danys, segons les autoritats egípcies.

Temes:

Egipte