Telecomunicacions

MásMóvil llança una opa amistosa de 2.000 milions per Euskaltel

El preu de l’oferta suposa una prima del 25,1% sobre el preu mitjà del mes anterior

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La concentració al sector teleco espanyol inicia la seva marxa. MásMóvil ha llançat una oferta pública d’adquisició (opa) pel 100% de la teleco basca Euskalter, segons ha informat l’operadora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’oferta de caràcter «amistós i voluntari» es farà en efectiu a un preu d’11,17 euros per cada acció, fins a un import màxim de 2.000 milions d’euros per la companyia. Això suposa una prima del 25,1% sobre el preu mitjà del mes anterior i del 26,8% respecte a la mitjana dels sis mesos anteriors.

Fa mesos que els rumors sobre una operació de fusió o ¡joint venture’ ronden a la companyia dirigida per Meinhard Spenger. No obstant, el conseller delegat austríac sempre ha negat la major. «Es parla de ‘joint venture’ o de fusió i no ho veiem, ni amb Vodafone ni amb cap altre actor, almenys de moment, al mercat espanyol», deia Spenger en una roda de premsa fa només una setmana. Fa un mes, el dirigent no era tan categòric al negar una operació, però sí que insistia que en cas de participar «en algun moviment de transacció corporativa el nostre objectiu és liderar l’operació».

Notícies relacionades

I així ha sigut, però la unió no s’ha produït amb Vodafone, la candidata que més ha sonat en els últims mesos, sinó amb Euskaltel, una de les principals companyies espanyoles de telecomunicacions. El grup basc ofereix un ampli rang de serveis i solucions a clients residencials i d’empresa. Les seves marques, Euskaltel al País Basc, R a Galícia i Telecable a Astúries, porten més de 25 anys al mercat i són un dels operadors de referència en serveis convergents de telecomunicacions als seus respectius territoris. A més, a través de la marca Virgin telco, Euskaltel ha iniciat recentment la seva estratègia d’expansió nacional.

MásMóvil és propietat dels fons de capital risc KKR, Providence i Civen, que van aconseguir el control de la companyia després de llançar una opa l’any passat que valorava l’empresa fundada per Spenger en gairebé 3.000 milions d’euros.