Ajustos a la banca

El Santander retallarà 111 sucursals i uns 600 llocs de treball al Regne Unit

  • El banc recol·locarà 200 empleats i justifica l’ajust pel menys freqüent ús de les oficines pels clients

Entrada a la ciutat del Banco Santander a Boadilla del Monte.

Entrada a la ciutat del Banco Santander a Boadilla del Monte. / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts

La filial britànica del Santander planeja tancar 111 sucursals al Regne Unit per a finals d’agost, cosa que equival a un 20% de la seva xarxa al país i podria suposar la pèrdua d’uns 600 llocs de treball. També portarà a terme una reducció dels seus centres corporatius, inclòs el trasllat de la seva seu al nou campus de Milton Keynes, i oferirà la possibilitat de teletreballar al voltant de 5.000 dels seus treballadors.

L’entitat ha pres la decisió de tancar 111 de les seves 563 sucursals pel canvi en els hàbits dels clients en favor de la banca mòbil i digital, una tendència que s’ha vist accelerada per la pandèmia i que ha provocat una caiguda del 50% de les operacions presencials a les oficines el 2020, després de la baixada del 33% en els dos anys anteriors a la pandèmia.

Una portaveu del banc britànic ha indicat que al voltant de 840 persones treballen a les sucursals que tancaran, mentre que l’entitat disposa d’uns 200 llocs disponibles per als afectats en oficines pròximes, a més d’altres oportunitats de recol·locació interna. «Com a resultat del treball remot, moltes oportunitats de reubicació dins del banc ara estan disponibles per a tothom, independentment de la localització geogràfica», ha explicat.

El Santander ha apuntat que la majoria de les sucursals afectades pels tancaments són a menys de tres milles (una mica menys de 5 quilòmetres) d’una altra sucursal de l’entitat, amb una distància màxima de cinc milles, mentre que totes són a menys de mitja milla d’almenys dos caixers automàtics d’ús gratuït i a una milla de l’oficina de correus més pròxima.

Ajust en oficines centrals

Així mateix, el banc ha remarcat que mantindrà una xarxa de 452 sucursals després dels canvis proposats, i proporcionarà una àmplia cobertura a tot el Regne Unit. «L’ús de sucursals pels clients ha disminuït considerablement en els últims anys, per la qual cosa hem pres la difícil decisió de consolidar la nostra presència en àrees on tenim diverses sucursals relativament juntes», ha declarat Adam Bishop, director de sucursals de la filial britànica del Santander.

Notícies relacionades

El banc també ha informat dels seus plans per reduir els seus centres d’oficines corporatives al Regne Unit a sis ubicacions principals, així com la seva intenció d’introduir fórmules de treball flexible, que permetran combinar el treball des de casa i en centres locals a l’entorn de 5.000 empleats afectats pels plans de consolidació. Així, tancarà les oficines corporatives de Bootle, Newcastle, London Portman House i Manchester Deansgate a finals del 2021, a més de reduir el seu espai d’oficines a London Triton Square, London Ludgate Hill, Leicester Carlton Park i Teesside.

Així mateix, Milton Keynes, on el banc està invertint 150 milions de lliures (174 milions d’euros) en un nou campus d’última generació, es convertirà en la seu de l’entitat al Regne Unit, juntament amb les bases de Belfast, Bradford, Glasgow, Londres i Sheffield. «La pandèmia ha accelerat la tendència existent cap a un treball més flexible, i els nostres col·legues ens han dit que això ha portat beneficis significatius per a molts d’ells», ha assenyalat Nathan Bostock, conseller delegat de la filial britànica del Santander.