El Govern central s’ha gastat 40.000 milions en protecció social en un any de Covid

  • La Seguretat Social i el SEPE han donat cobertura a 8 milions de persones i 600.000 empreses des del març de l’any passat

El Govern central s’ha gastat 40.000 milions en protecció social en un any de Covid
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern central ha destinat un total de 40.000 milions d’euros per sostenir l’escut social que ha aixecat durant la pandèmia per minimitzar l’impacte de la crisi sobre les rendes familiars. Aquest és l’import de la factura prevista fins al 31 de maig, quan venç l’actual pròrroga dels ertos, de l’acumulat de prestacions d’atur, cessaments d’autònoms, ingressos mínims vitals, baixes Covid i exoneracions a les empreses de la qual ha donat compte aquest dimecres el ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, en roda de premsa.

Després d’un any de pandèmia, la Seguretat Social i el SEPE han donat cobertura a 8 milions de persones i 600.000 empreses mitjançant les diferents prestacions o ajudes socials. L’efecte estimat pel mateix Govern de les ajudes desplegades és el d’un mur de contenció que ha evitat que, entre d’altres, la destrucció de l’ocupació fos molt més elevada a la de 850.000 d’ocupats perduts el primer mes de pandèmia, la meitat dels quals encara estan per recuperar. En cas de no aixecar-se el dic dels ertos, la Seguretat Social hauria perdut 3,85 milions d’afiliats després del cop de la Covid.