Fins a 400 treballadors
L’Audiència Nacional reconeix «cessió il·legal» de treballadors a Ryanair
El tribunal decideix a favor dels sindicats que van denunciar que els treballadors contractats a través de les agències Crewlink i Workforce presten els seus serveis de forma idèntica a la plantilla però cobren fins a un 60% menys
Una vegada més la justícia dona la raó als treballadors de Ryanair en detriment de l’empresa. L’Audiència Nacional condemna l’aerolínia irlandesa pel model de subcontractació de tripulants de cabina que desenvolupa des de fa anys a través de les agències de col·locació Crewlink i Workforce. Segons el tribunal, Ryanair realitza una «cessió il·legal de treballadors» amb aquestes agències, i reconeix el dret d’aquests treballadors a ser contractats directament per l’aerolínia, segons han informat els sindicats demandants USO i Sitcpla.
Es tracta de prop de 400 treballadors que, segons els sindicats, presten els seus serveis de forma idèntica a la plantilla de Ryanair i, no obstant, cobren entre un 40% i un 60% menys que aquells que estan directament contractats per l’aerolínia de baix cost. No obstant, després d’aquesta sentència, aquests tripulants podran reclamar el seu dret a ser reconeguts com a treballadors de Ryanair i a tenir unes condicions laborals equivalents a aquells contractats directament per l’aerolínia irlandesa.
Notícies relacionades«La justícia espanyola ha enviat un rotund missatge a Ryanair: no tot val», ha assenyalat la portaveu d’USO a Ryanair, Lidia Aransanz. Segons el seu parer, amb aquesta sentència queda clar que l’exitós model de Ryanair és «fraudulent i basat en l’abús» al permetre-li abaratir costos laborals de manera conscient en comparació amb els seus competidors. La ‘low cost’ irlandesa fa ús des de l’any 2004 d’aquestes agències de col·locació per contractar el personal de cabina. Precisament, aquest va ser el detonant que va portar els assistents de vol a iniciar una sèrie de vagues que van ressonar l’estiu del 2018 a Espanya i a les quals va succeir una infinitat de desacords entre els treballadors i l’empresa irlandesa que els va portar en innombrables ocasions als tribunals.
Aquesta sentència arriba, a més, després que l’any passat la Inspecció de Treball donés la raó als treballadors a l’assenyalar que aquesta política de subcontractació era «cessió il·legal» de treballadors i no externacionalització de serveis.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- La lliçó d’Alexia Putellas
- Al Parc de la Cogullada Els Mossos investiguen una agressió sexual amb arma blanca en un parc de Terrassa
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- INCLUSIÓ Així és la primera Barbie amb diabetis tipus 1: porta sensor de glucosa al braç i bolso per a la medicació
- Funció Pública El Govern canviarà la llei per evitar reclamar diners a persones vulnerables que hagin cobrat ajudes per error
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha