turisme

Alemanys a Mallorca: «Ens prenem un respir de la Covid»

Els primers visitants asseguren que busquen «desconnectar» davant l’amenaça d’un nou confinament

1
Es llegeix en minuts

El principal motiu de l’escapada a Mallorca dels primers turistes alemanys que arriben a l’illa ha sigut «desconnectar» de les restriccions que han arribat amb la Covid-19, així com escapar-se, tot i que només sigui per uns dies, de la incertesa epidemiològica que torna a planejar sobre el seu país.

Una dona de mitjana edat, triatleta, confessava que s’allotjaria en un establiment de Cala d’Or, on esperava poder exercitar-se a la bicicleta i nedant «abans que arribessin més turistes del seu país per Pasqua». Es va declarar coneixedora de les restriccions que haurà de complir a Mallorca, assegurant que l’únic diferent del seu país era el toc de queda.

En Giuseppe i en Marcel són dos joves de Dortmund que ahir es van desplaçar a Düsseldorf per poder agafar el vol amb destinació a Mallorca. Tot i que van confessar que en totes les seves anteriors estades a Mallorca havien disfrutat dels balnearis que hi ha a la zona de s’Arenal de Palma, en aquesta ocasió havien optat per canviar de zona i allotjar-se en un hotel de Cala Rajada.

«Volem relaxar-nos de l’estrès del coronavirus, de les manifestacions i de l’amenaça d’un altre confinament que planeja sobre el nostre país», van assegurar sense pronunciar-se quina era la seva relació (si eren convivents habituals) i assegurant que, malgrat que sabien que els bars i restaurants tancaven a les cinc de la tarda, s’havien assegurat que el seu hotel comptava amb un bar que estaria obert en horari de tarda-nit.

Notícies relacionades

Un matrimoni amb dues nenes de poca edat revelava que havien decidit viatjar per primera vegada a Mallorca per casualitat, gràcies a un canvi de feina que els havia deixat un període de vacances. Allotjats a Magaluf, pensaven disfrutar de l’illa «menjant gelat» amb les seves filles i visitant Palma.

Una altra parella de mitjana edat, que va declinar facilitar la seva identitat, va explicar que treballen cuidant persones discapacitades i que aquestes eren les seves primeres vacances des de fa un any. La seva activitat assistencial els ha habituat a portar mascareta en tot moment i no els espantaven les restriccions vigents en una illa a la qual, van confessar, també viatjaven per primera vegada davant la impossibilitat de fer-ho al seu propi país.