Fons Sure

Espanya rep 2.900 milions d’euros mésde la UE per pagar els ertos

  • La UE ha injectat en el que va de pandèmia a Espanya des del fons Sure un total de 13.900 milions d’euros

Espanya rep 2.900 milions d’euros mésde la UE per pagar els ertos
2
Es llegeix en minuts

Espanya ha rebut aquest dimarts gairebé 2.900 milions d’euros més del fons SURE posat en marxa per la Unió Europea (UE) per ajudar els països a finançar mesures d’ocupació per la pandèmia de coronavirus, un instrument del qual serà la segona beneficiària amb 21.325 milions d’euros en total. La majoria dels quals han anat a costejar els ertos. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat a través del seu compte de Twitter el nou desemborsament per als diferents països de la UE que percebran finançament per aquesta via. En el cas concret d’Espanya, aquests 2.870 milions d’euros se sumaran als recursos ja rebuts i eleven la injecció atorgada des de la UE a 13.900 milions d’euros.

Espanya podrà utilitzar aquesta dotació per finançar els ertos, les prestacions per cessament d’activitat o les ajudes a l’ocupació en el sector turístic aprovats per la pandèmia. També van rebre fons del SURE la República Txeca (1.000 milions d’euros), Croàcia (510 milions), Itàlia (3.870 milions), Lituània (302 milions), Malta (123 milions) i Eslovàquia (330 milions), segons va precisar la Comissió en un comunicat. 

Notícies relacionades

El nou pagament arriba després que la setmana passada la Comissió Europea captés 9.000 milions d’euros en una emissió de bons socials per finançar aquest fons, que comptarà en total amb 100.000 milions d’euros per concedir crèdits en condicions favorables als Estats de la UE que ho sol·licitin. Ja s’ha atribuït gairebé la totalitat d’aquesta assignació, en concret 90.600 milions d’euros, entre 19 països, dels quals la principal beneficiària serà Itàlia, amb 27.400 milions d’euros, seguida d’Espanya, amb 21.325 milions, i Polònia, amb 11.200 milions. 

Amb els desemborsaments efectuats avui, ja s’han entregat 62.500 milions d’euros a 16 països. El fons SURE forma part de la primera tanda de mesures europees adoptades per fer front a la pandèmia i es finança amb l’emissió de deute per part de la Comissió recolzada per les garanties aportades pels 27 Estats de la UE. L’Executiu comunitari espera captar en els mercats 25.000 milions d’euros més aquest any amb emissions de bons socials per finançar-lo.

Temes:

Ocupació ERTO