Trobada ciutadana

La patronal Foment crea Rethink per «repensar Barcelona» i crear una gran metròpoli de poblacions

La patronal Foment crea Rethink per «repensar Barcelona» i crear una gran metròpoli de poblacions
1
Es llegeix en minuts

La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball ha presentat aquest divendres Rethink BCN, un cicle de ponències que té l’objectiu de donar visibilitat a la regió metropolitana de Barcelona i generar sensibilització al voltant de les seves necessitats socials i econòmiques. El director de la refundada Societat d’Estudis Econòmics, Fèlix Riera, ha presentat aquest divendres les bases sobre les quals s’obre aquest nou espai de debat i anàlisi, que pretén «repensar la metròpoli, oferir un coneixement més gran i definir el futur de la regió».

Riera ha anunciat la posada en funcionament d’una nova pàgina web, amb el nom Rethink BCN, en què es publicaran 11 ponències produïdes per experts en urbanisme, salut, tecnologia, economia, política, turisme i cultura, a més d’entrevistes i altres peces d’interès públic. «És fàcil pensar en Barcelona i la seva regió, però cal concretar el seu abast en benefici de tots els ciutadans», ha declarat Riera.

Per al director del projecte, «la col·laboració publicoprivada i el consens polític» són imprescindibles per plantejar un espai comú que no només millori els serveis i les perspectives de futur dels ciutadans, sinó que permeti que Barcelona competeixi amb altres grans metròpolis europees.

El cicle de ponències començarà la setmana que ve amb la publicació del text ‘L’Àrea Metropolitana de Barcelona: crònica d’un projecte inacabat’, elaborat pel geògraf i professor de la Universitat de Girona José Antonio Donaire.

La iniciativa –alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Ciutats recollits a l’Agenda 2030 de la Unió Europea– compta amb l’espai www.rethinkbcn.cat, que actua com a nucli de confluència d’opinió i informació sobre temes com la mobilitat, l’arquitectura o la cultura.

Notícies relacionades

Riera ha assenyalat que es defensa el debat informat perquè «només una regió metropolitana conscient de la seva força pot ser capaç de generar el marc social i econòmic i la governança necessaris per impulsar al màxim les seves capacitats».

L’activitat de Rethink comptarà amb tres eixos: els cicles de reflexió i debat tant a través de la pàgina web com a través de ponències; els ‘Barcelona diàlegs’, un espai d’entrevistes a destacades personalitats que traslladaran la seva experiència sobre la importància de la governança municipal; i l’espai ‘Fer ciutat’, d’opinió ciutadana.