4 de març

Creixen les adhesions a l’acte empresarial contra la violència de carrer

Durant la sessió es llegirà el manifest ‘Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació’

Creixen les adhesions a l’acte empresarial contra la violència de carrer
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les adhesions a l’acte empresarial reivindicatiu que se celebrarà aquest dijous a l’Estació del Nord de Barcelona per repudiar la violència de carrer i exigir al Govern que prioritzi la recuperació no paren de créixer, segons els organitzadors. Està prevista la representació de més de 150 empreses, associacions, col·legis professionals i diferents entitats del món econòmic, social i fins i tot cultural.

Els organitzadors, que amb aquesta protesta volen canalitzar el malestar i l’embafament d’una bona part de la societat i de l’empresariat català, esperen l’assistència d’unes 500 persones en un lloc amb capacitat per a unes 2.000, per complir les restriccions per la pandèmia del coronavirus.

El manifest que es llegirà durant l’acte, amb el lema ’Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació, condemna els actes violents després de les manifestacions dels últims dies i destaca l’«esgotament» tant de la ciutadania després dels sacrificis de la crisi financera del 2008 i els actuals per la provocada per la Covid-19. Alhora que critiquen la «paràlisi» del Govern davant els últims esdeveniments i defensen el paper dels cossos de seguretat, reclamen la constitució d’un Executiu català «estable» que prioritzi la recuperació econòmica.

Una altra de les exigències va dirigida al Govern central, al que li reclamen ajudes directes a les empreses per valor de 50.000 milions d’euros, com han fet altres països de la Unió Europea (UE). El president Pedro Sánchez va anunciar un baló d’oxigen d’11.000 milions «en les pròximes setmanes», dirigit especialment als sectors més afectats per les restriccions i les limitacions a la mobilitat per la pandèmia, com l’hostaleria, el comerç i el turisme.

Els empresaris catalans respecten el dret de manifestació, però «cívica i pacífica». En aquest sentit, insisteixen que el Govern i l’Ajuntament de Barcelona han de posar ordre quan hi ha actes violents i s’imposa la violència perquè es recuperi la convivència. Alhora que aposten per la col·laboració publicoprivada com a garantia de progrés es mostren disposats a participar en tot el que estigui relacionat amb recuperar la imatge de Barcelona.

Segons el parer dels empresaris que promouen l’acte del dia 4, les destrosses de béns públics i privats i els enfrontaments al carrer «perjudiquen greument la capacitat de Barcelona i de tot Catalunya d’atraure turisme de qualitat, talent i inversions».

Entre les exigències a l’Executiu català destaca l’exigència que defensi l’economia productiva i que se centri en la recuperació econòmica i que també mantingui l’ordre, en el sentit de garantir l’exercici de drets a tot el món, juntament amb el normal funcionament de les institucions i el blindatge de la seguretat jurídica. Segons el parer de l’empresariat, caldria un pacte entre les forces polítiques, les administracions i les entitats econòmiques i socials per a la recuperació.

Aquestes són algunes de les entitats, associacions i empreses que s’han adherit fins ara a l’acte:

Foment del Treball

Pimec.

Cercle d’Economia

Círculo Ecuestre

Barcelona Global

RACC

Femcat

Col·legi d’Advocats de Barcelona

Col·legi d’Economistes de Catalunya

Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)

Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM)

Associació Espanyola de Directius (AED)

Randstad

Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec)

Institut Agrícola Català de Sant Isidre

Cepyme Catalunya

Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils

Cellnex

Cirsa

Associació Catalana de l’Empresa Familiar

22

Cambra Oficial de Contractistes d’Obres Públiques de Catalunya

Mercadona

Gremi d’Hotels de Barcelona

Anged (Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució)

Comertia

Amics del Passeig de Gràcia

Centre Comercial Glòries

Gaudí Shopping

Eix Comercial Sagrada Família

Gayxample

BCN Comerç

Saba

Agbar

Epson

Barcelona Oberta

Savills Aguirre Newman

Cat Formació

Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme

Gremi de Garatges de Barcelona i Província

PwC

Hilton

Focus

Cinemes Verdi

Contracorrent Films

Cambra de Comerç de Tarragona

Notícies relacionades

Federació Hotelera de les Comarques de Girona

Unió Catalana d’Hospitals