Integració

Unicaja i Liberbank convoquen els accionistes per aprovar la seva fusió

  • La nova entitat comptarà amb un consell compost per 15 membres amb majoria de l’entitat andalusa

2
Es llegeix en minuts

Els consells d’administració d’Unicaja Banco i de Liberbank han convocat les seves juntes extraordinàries d’accionistes el pròxim 31 de març per donar llum verda a la seva fusió i a la renovació parcial del consell d’administració de l’entitat resultant, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La junta extraordinària d’accionistes de Liberbank se celebrarà a Madrid a les 10 del matí (amb possibilitat d’assistència telemàtica) i la d’Unicaja a Màlaga a la mateixa hora. L’ordre del dia de la junta extraordinària de Liberbank recull l’aprovació de la fusió per absorció amb Unicaja Banco, mentre que la junta de la societat absorbent també haurà de donar el vistiplau a la renovació parcial del consell d’administració.

En concret, els accionistes d’Unicaja Banco fixaran el nombre de membres del consell en 15 i nomenaran l’actual conseller delegat de Liberbank, Manuel Menéndez, conseller executiu. Així mateix, aprovaran els nomenaments com a consellers de Felipe Fernández Fernández (dominical), Ernesto Luis Tinajero Flores (dominical), David Vaamonde Juanatey (dominical), Jorge Delclaux Bravo (independent), María Luisa Garaña Corces (independent) i Manuel González Cid (independent).

Presidència executiva

L’actual president d’Unicaja Banco, Manuel Azuaga, mantindrà les seves funcions executives i presidirà el consell d’administració, mentre que Menéndez serà nomenat conseller delegat.

Després dels canvis citats, el consell d’administració quedarà integrat per 15 membres. Dels set consellers dominicals, quatre procediran del consell d’Unicaja i tres del de Liberbank, mentre que dels sis consellers independents, quatre procediran d’Unicaja i dos de Liberbank.

El 40% del total de membres del nou consell d’administració seran independents, mentre que les dones representaran un terç del consell, seguint les recomanacions del Codi de bon govern de les societats cotitzades.

Segons han informat els bancs, l’actual president de Liberbank, el conseller independent Pedro Rivero, podrà continuar vinculat al banc en funcions de representació quan s’executi la fusió. Una vegada que s’obtingui l’aprovació dels accionistes, l’execució de l’operació quedarà subjecta a l’obtenció de les autoritzacions regulatòries preceptives, la qual cosa s’espera que succeeixi a finals del segon trimestre o principis del tercer.

Notícies relacionades

L’absorció de Liberbank per part d’Unicaja Banco donarà lloc al cinquè banc espanyol tant per actius com per dipòsits. L’equació de canvi acordada pels consells de les dues entitats el desembre passat és d’1 acció d’Unicaja Banco per cada 2,7705 accions de Liberbank, atenent-se el canvi amb accions de nova emissió d’Unicaja Banco.

D’aquesta manera, els accionistes de Liberbank rebran en canvi accions d’Unicaja Banco i Liberbank s’extingirà, via dissolució sense liquidació, transmetent-se tot el seu patrimoni en bloc a Unicaja Banco, sense que es prevegi cap compensació complementària en efectiu per als accionistes de Liberbank.

Temes:

Bancs