Després del compromís del 2019

Colau demana a Sánchez regular els lloguers: «President, compleixi d’una vegada la seva paraula»

L’alcadessa ho ha reclamat després que Ábalo hagi dit que el PSOE aposta per una política que passi «per promoure i no imposar».

zentauroepp55910342 30 10 2020 la alcaldesa de barcelona  ada colau  durante una201119164039

zentauroepp55910342 30 10 2020 la alcaldesa de barcelona ada colau durante una201119164039 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, a regular el preu dels lloguers com es va comprometre el 2019 amb Unides Podem: «President, compleixi d’una vegada la seva paraula» Ho ha demanat en un tuit, després que el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, hagi dit que el PSOE aposta per una política que passi «per promoure i no imposar».

«El 2017 Pedro Sánchez es va comprometre per escrit amb mi a regular els preus dels lloguers. El 2019 el PSOE va firmar un acord de Govern amb Unides Podem que incloïa la mesura. El 2020 Pedro Sánchez va firmar per a la seva concreció a inicis del 2021. President, compleixi ja la seva paraula», ha escrit Colau.

Ábalos ha admès «concepcions diferents» entre els socis del Govern al negociar l’avantprojecte de llei pel dret a la vivenda, i ha afegit que el PSOE no aposta per limitar els preus dels lloguers, sinó per donar «incentius fiscals» als propietaris que se situïn per sota dels índexs de referència.

Lucía Martín arremet contra Ábalos

Notícies relacionades

La regidora de Vivienda de Barcelona, Lucía Martín, ha recordat a Ábalos, en un altre missatge a Twitter, que l’acord de Govern entre el PSOE i Unides Podem es compromet a «regular la contenció de les rendes del lloguer».

«N’hi ha prou de prendre el pèl a la gent, Ábalos. L’acord de Govern és clar: contenir rendes i abaixar preus. El que cal fer és complir-ho de seguida. I això passa per blindar la regulació de lloguers catalana, segons necessitat, a la resta de l’Estat», ha defensat Martín.