Patronal

Foment critica la «passivitat» del Govern i demana actuar «sense complexos» per frenar els disturbis

  • Els empresaris xifren en 750.000 euros les destrosses materials de la protesta de dissabte passat

  • «La defensa de la llibertat d’expressió i manifestació no justifica els actes de vandalisme i els saquejos», afirma Sánchez Llibre

Foment critica la «passivitat» del Govern i demana actuar «sense complexos» per frenar els disturbis
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Duresa contra els manifestants i total recolzament a les forces de seguretat. Aquest ha sigut el missatge que ha transmès la patronal Foment del Treball i ha exigit que secundi al Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, en una compareixença extraordinària feta aquest diumenge al migdia, després de quatre dies de protestes a la capital catalana. «No fer-ho seria una greu irresponsabilitat», ha afirmat el president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre. «La defensa de la llibertat d’expressió i manifestació no justifica els actes de vandalisme i els saquejos», ha dit.

La patronal catalana ha congregat els màxims representants de les seves organitzacions del comerç, l’hostaleria i l’hoteleria, entre d’altres, per exigir a l’Administració «coratge polític» i que actuï «sense complexos» per evitar noves nits de disturbis a la capital catalana. L’organització empresarial ha criticat la «passivitat» del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona «per la falta de recolzament als cossos de seguretat» durant els últims dies. En aquest sentit, han lamentat que aquesta falta de recolzament ha frenat l’«eficàcia» dels cossos de seguretat en les seves actuacions.

Els empresaris han fet un balanç preliminar de la jornada de protestes d’aquest dissabte passat, que es va concentrar principalment a passeig de Gràcia, Gran de Gràcia i plaça Lesseps. Segons Foment, la protesta es va saldar amb més de 75 establiments amb els vidres trencats i 12 d’aquests saquejats. Els danys en la propietat privada els han xifrat en més 750.000 euros, a més d’un «perjudici a la imatge de Barcelona», com a «ciutat acollidora i pacífica», segons ha destacat Sánchez Llibre.

Notícies relacionades

El dirigent patronal no ha fet menció als ferits durant les protestes, sí retrets per als pares dels joves que hi acudeixen. «Els seus fills estan destrossant, juntament amb els contenidors i els comerços, la reputació de Catalunya», ha agfirmat Sánchez Llibre. Els empresaris han criticat que la Generalitat «encara no ha condemnat la violència» i han rebutjat que el debat públic s’hagi centrat a «qüestionar el protocol d’intervenció de la BRIMO». En aquest sentit, han demanat «més protecció» per als agents i més eines per fer front a la «guerrilla urbana».

«Ja n’hi ha prou, no podem aguantar més», ha afirmat Sánchez Llibre, que ha evitat concretar si aquesta demanda de responsabilitats s’ha de traduir en dimissions a la Generalitat o a l’Ajuntament de Barcelona.

Temes:

Pablo Hasél