Sector energètic

La CNMV admet a tràmit l’opa parcial d’IFM a Naturgy

L’operació requerirà l’autorització per part del Govern

zentauroepp55856924 naturgy201113130440

zentauroepp55856924 naturgy201113130440 / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara Ledo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d’autorització presentada pel fons IFM per formular una opa parcial sobre Naturgy. Aquest nou tràmit suposa un pas més en aquesta operació que requeria, en tot cas, el vistiplau del Govern.

En un comunicat, la CNMV assegura que ha pres aquesta decisió després de confirmar que el fulletó i tota la documentació presentada s’ajusta al disposat a l’article 17 del Reial Decret de 2007, sobre el règim de les ofertes públiques d’adquisició de valors (opa).

El fons australià va presentar la sol·licitud d’autorització a la Comissió el passat 5 de febrer i el 16 de febrer va entregar documentació complementària i «modificacions». Un dels tràmits que ha de realitzar encara és entregar la documentació oportuna al Ministeri d’Indústria, ja que amb l’estat d’alarma l’Executiu va limitar les opa per part d’inversors de països extracomunitaris en companyies de sectors considerats estratègics.

La CNMV remarca que aquesta admissió a tràmit «no suposa cap pronunciament sobre la resolució relativa a l’autorització de l’oferta, o qualsevol dels seus termes i condicions», que s’haurà de produir en els terminis previstos al decret esmentat i en funció dels requisits que estableix. Així, recorda que l’adquisició que pot resultar de l’opa està subjecta a la llei del 2003 sobre el règim jurídic dels moviments de capitals i de les transaccions econòmiques a l’exterior.

Sol·licitud avançada

«La CNMV no autoritzarà l’oferta fins que s’obtingui la preceptiva autorització prèvia a la que es refereix l’esmentada llei», destaca el comunicat. El fons australià IFM té avançada la sol·licitud d’autorització al Govern per a l’opa llançada sobre el 22,7% del capital de Naturgy, però fins ara no s’han marcat terminis per a la seva entrega.

Notícies relacionades

L’opa parcial no busca controlar el 100% del capital, sinó com a màxim un 22,7%. Des del Govern, alguns ministres com el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, s’han mostrat cautelosos respecte a l’opa i han assenyalat que l’Executiu hauria de tenir «cert control» al respecte al tractar-se Naturgy d’una empresa estratègica.

IFM, que d’assolir el 22,7% de l’accionariat tindria dos consellers, vol ser un aliat de llarg termini de Criteria, el primer accionista de Naturgy, amb un 24,8% del capital i que encara no s’ha pronunciat públicament sobre l’operació. El fons ja va aclarir que llançava aquesta opa pensant en inversors institucionals i en minoritaris de Naturgy, i va deixar clar que no volia desplaçar Criteria, el hòlding de participacions de La Caixa. Els altres dos grans accionistes, CVC, que té una aliança amb la família March; i GIP, ja van anunciar que no acudiran a l’oferta.