Emprenedoria

Telefónica i CaixaBank arriben a un acord per invertir en ‘start-ups’

  • Es proposen invertir en aquelles ‘fintechs’ que puguin accelerar noves oportunitats de negoci

1
Es llegeix en minuts

Wayra, el ‘hub’ d’innovació oberta de Telefónica, i Zone2boost, la iniciativa internacional d’innovació de CaixaBank, Global Payments, Worldline i Visa, han assolit un acord per reforçar la seva aposta per la innovació i col·laboració amb ‘start-ups’ i invertir en aquelles que puguin accelerar els seus negocis i generar noves oportunitats.

En un comunicat, les companyies detallen que l’acord estableix que Zone2boost i Wayra seleccionaran conjuntament ‘start-ups’ per invertir-hi i d’aquesta manera accelerar la innovació de CaixaBank, Global Payments, Worldline, Visa i Telefónica i aportar nous models de negoci.

«D’aquesta forma, els dos organismes facilitaran el desenvolupament de negoci conjunt i les oportunitats per fer créixer les seves ‘start-ups’ des de Telefónica i les empreses impulsores de Zone2boost, optimitzant les sinergies que puguin sorgir», remarquen.

En les últimes setmanes, Wayra i Zone2boost han anunciat ja inversions conjuntes en ‘start-ups’ com Proppos, que permet reconèixer qualsevol tipus de producte en botiga sense necessitat d’escanejar-lo gràcies a la Intel·ligència Artificial (IA), o Payflow, la ‘fintech’ que possibilita el cobrament del salari a demanda.

Oportunitats de negoci

En aquesta mateixa direcció, les dues companyies van organitzar un ‘Pitch Day’, dilluns passat 8 de febrer a les oficines de Wayra a Barcelona, per conèixer noves ‘start-ups’ i analitzar potencials sinergies i oportunitats de negoci.

D’altra banda, Deeder, ‘start-up’ creada per Wayra Builder i nascuda d’un projecte tecnològic intern de Telefónica que, gràcies a la tecnologia ‘blockchain’ permet firmar contractes mitjançant aplicacions de missatgeria, ha sigut una de les ‘start-ups’ incorporades al programa d’acceleració de Zone2boost.

Notícies relacionades

Tant els impulsors de Zone2boost com Telefónica actuaran com a socis de referència de les ‘start-ups’. En concret, Telefónica oferirà els serveis i l’assessorament en matèria de connectivitat, ‘cloud’ o ciberseguretat que necessitin les ‘start-ups’, ajudant els emprenedors en la seva presa de decisions.

A més, Telefónica afegeix que col·laborar amb les empreses impulsores de Zone2boost els permetrà escalar ràpidament al disposar de multitud de recursos «molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d’un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat

Temes:

Startups