efectes del procés

Bonet: «Catalunya s’ha convertit en una autonomia com una altra»

El president de la Cambra d’Espanya atribueix al procés la pèrdua de pes de la comunitat i una situació «que no es mereix»

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya.

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya. / EFE / Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet, ha lamentat que el procés independentista hagi convertit Catalunya en una comunitat «com una altra», un paper que creu que no mereix una regió que hauria d’estar liderant l’economia espanyola.

Notícies relacionades

«El procés ha determinat que Catalunya hagi deixat de ser líder de l’economia espanyola, com és la seva vocació, a ser una comunitat com una altra, i això no s’ho mereix Catalunya», ha afirmat Bonet durant la presentació de l’informe ‘45 anys d’evolució econòmica, social i empresarial de les comunitats autònomes a Espanya’, elaborat per la Cambra d’Espanya i el Consell General d’Economistes.

Madrid va superar Catalunya i es va situar com a primera economia regional el 2018, lloc que va continuar mantenint el 2019. L’informe presentat aquest dimarts remarca que el pes de la Comunitat de Madrid en el PIB nacional va arribar al 19,9% el 2019, mentre que el de Catalunya es va situar en el 19,4%.