Canvis en la distribució

Ametller Origen preveu obrir un altre gran Mercat de Autors a BCN

El grup va assolir una facturació afegida de 370 milions d’euros el 2020, el 19% més

Ametller Origen preveu obrir un altre gran Mercat de Autors a BCN
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El grup de distribució Ametller Origen vol aprofundir en la seva diversificació i en el desenvolupament de fórmules per arribar als seus clients. El director general de la cadena, Josep Ametller, ha afirmat aquest dimarts que obrirà un altre gran Mercat d’Autors a Barcelona aquest any. El concepte, que aglutina un supermercat, un restaurant i un centre de desenvolupament de noves propostes d’alimentació, serà realitat en forma d’una ‘flagship’ o botiga de capçalera de la cadena, similar a la que ja està en marxa al barri de les Corts de la capital catalana. L’anunci, sense més detalls, pretén ser un cop d’efecte aquest any en moments necessitats d’estímuls inversors. Mentre la crisi pandèmica s’acarnissa amb el sector turístic i de la restauració, el grup Ametller pretén aprofitar l’alça de les vendes i dels ingressos en estrènyer llaços amb els productors i els xefs per generar noves línies de negoci.

Ametller ha anunciat que va aconseguir l’any passat unes vendes afegides de 370 milions d’euros, un 19% més que l’any anterior. Les vendes consolidades a tercers van arribar als 310 milions, el 24% més. Va destacar l’increment de les vendes ‘online’, amb nou milions d’euros i el 500% més que l’any anterior.

Les inversions van assolir els 26 milions d’euros, el 70% més que el 2019, fonamentalment destinades a l’obertura de botigues, a la reorganització interna per a la millora del servei ‘online’ i compensar la paralització de la divisió de restauració. La plantilla ha superat ja els 2.700 treballadors, un 6% més que un any abans.

Notícies relacionades

Està prevista l’obertura de 15 nous punts de venda el 2021 i mantenir les taxes de creixement assolides en els últims anys, en l’entorn del 20% anual. L’objectiu és arribar a una quota de mercat al sector de la distribució alimentària del 8% el 2027.

Ambiciós pla mediambiental

Aquest objectiu està fixat per aconseguir l’èxit d’un ambiciós pla mediambiental, que pretén que el 2027 el grup sigui neutre en emissions, tres anys abans del previst en els objectius internacionals (els ODS). Aquest pla, que centra gran part dels esforços personals de Josep Ametller s’engloba en Femcami.org, iniciativa col·lectiva en múltiples entorns que pretén les millores necessàries per arribar a aquest gran objectiu mediambiental. Ametller disposa d’un consell assessor format per especialistes de renom per recolzar la política empresarial en el marc d’aquesta estratègia mediambiental. Aquest consell assessor ha d’ajudar a impulsar projectes d’investigació i desenvolupament que portin al grup a tenir una visió estratègica en l’àmbit de la sostenibilitat i la salut», segons el decàleg bàsic d’Ametller Origen.