14-F

Pimec reclama prioritzar la constitució d’un Govern estable

La patronal catalana de pimes reclama evitar unes noves eleccions

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pimec reclama la constitució d’un Govern «estable», que prioritzi «l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per al 2021 i impulsi «les mesures sanitàries i econòmiques necessàries per superar la crisi de la Covid-19». Després d’analitzar els resultats de les eleccions autonòmiques d’ahir, l’entitat reclama «governabilitat» i «evitar una nova convocatòria d’eleccions». Això, segons el parer d’aquesta organització, és essencial per executar de manera «urgent» les polítiques que requereix el teixit empresarial i la societat, així com «la gestió dels fons europeus i l’acceleració de la vacunació contra la Covid.

La patronal de les pimes, que té el seu president, Josep González, en funcions davant la convocatòria d’eleccions que se celebren el 23 de febrer, insisteix a reclamar al futur Govern «sensibilitat cap al món econòmic i mantenir el diàleg amb els agents socials, així com ajuts directes, urgents i sostinguts en el temps per als sectors més afectats per les restriccions a l’activitat econòmica i empresarial com a conseqüència de la pandèmia. Tant Pimec, com l’altra gran patronal catalana, Foment del Treball, ha retret a l’anterior Govern que girés l’esquena als agents socials, en especial a l’hora de prendre decisions que afecten els diferents sectors d’activitat.

Notícies relacionades

Al seu torn, aquesta organització espera «més i millor diàleg entre els governs català i espanyol». Pimec, al seu torn, lamenta la baixa participació en els comicis d’ahir diumenge, però «celebra que hagin transcorregut sense cap incidència remarcada, tenint en compte la situació de pandèmia».