energia

Ribera veu «absolutament prematur» pronunciar-se sobre l’opa a Naturgy

La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica afirma que el Govern «no té prou informació» per valorar l’operació

Ribera veu «absolutament prematur» pronunciar-se sobre l’opa a Naturgy
2
Es llegeix en minuts

El mateix dia en què el ministre de Transport, José Luis Ábalos, va obrir la porta a un possible veto a l’opa parcial del grup australià IFM a Naturgy, la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que «és absolutament prematur» poder fer qualsevol tipus de valoració sobre l’oferta. Segons el seu parer, el Govern «no té prou informació per poder opinar» sobre aquesta operació sobre el 22,69% del capital de la companyia energètica.

En la seva participació en la Trobada del Sector Energètic organitzat per IESE i Deloitte, Ribera, que en un primer moment va eludir referir-se a l’operació, va defensar que la normativa que es va aprovar en plena crisi del coronavirus per blindar empreses de sectors estratègics davant inversors que no siguin espanyols és una legislació que «està ben pensada». Així, la vicepresidenta quarta del Govern va considerar que cal «ser seriosos i rigorosos» en l’anàlisi de l’operació, per a la qual cosa és necessari comptar amb les dades. «Encara no tenim accés ni informació suficient per poder dir a què estem en condicions de contestar, objectivament no ho puc contestar», va dir.

A més, va afirmar que també s’ha de valorar exactament «quin és el mapa del país en un moment que és crític» amb un procés de reconversió industrial del sector energètic i en el que «encara estem en uns anys més d’inversió que de recollida de fruits. «La inversió ens permetrà collir més fruits. Però és important tenir aquesta cautela present», va afegir.

Divendres passat, el gestor de fons global australià IFM va presentar davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la sol·licitud d’autorització, inclòs el fullet, de la seva oferta pública voluntària i parcial per aconseguir fins al 22,69% del capital social de Naturgy a un preu de 23 euros per títol.

Notícies relacionades

Amb la presentació d’aquesta sol·licitud al supervisor borsari començava així a córrer el rellotge dels terminis. Ara, la CNMV disposa d’un període de 20 dies hàbils per aprovar l’oferta, que es podrà allargar en el temps, ja que es reiniciarà cada vegada que l’organisme presidit per Rodrigo Buenaventura sol·liciti informació addicional.

No obstant, l’operació ha de comptar també amb el vistiplau del Govern. Per això, IFM s’haurà d’adreçar a l’Executiu, a través del Ministeri d’Indústria, per sol·licitar l’aprovació del Consell de Ministres al seu desembarcament en el capital de l’energètica.