Crisi associativa

La patronal d’agències de viatges Acave surt de CEAV

L’organització critica l’actitud «poc integradora» i la «falta de fermesa» en la defensa dels interessos del sector davant l’Administració

serrate

serrate

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La junta directiva de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), principal patronal del sector a Espanya que representa els interessos de les agències de viatges espanyoles a ECTAA, patronal europea d’agències de viatges i turoperadors, ha acordat aquest dimecres que deixarà de formar part de la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV). Una vegada finalitzada la reunió de la junta directiva, Acave ha sol·licitat una reunió a la presidència de CEAV per comunicar-li oficialment la decisió i la voluntat de mantenir un diàleg obert de cara a futur per continuar consensuant postures en moments clau per al sector. De moment, CEAV ha rebutjat la proposta.

Els motius de la marxa d’Acave responen, segons l’organització, a «aspectes clau del procés de presa de decisions de la Confederació» i a la falta d’unitat d’acció i contundència en les accions realitzades per CEAV. En tot cas, asseguren que la decisió no suposarà «trencar la unitat d’acció del sector en un moment complicat». La decisió és una clatellada directa a CEAV per no haver integrat Acave de manera conforme amb els interessos representats per una «actitud poc integradora» i alhora «falta de contundència» en les estratègies seguides, especialment «quan es tracta de mostrar fermesa davant l’Administració».

Notícies relacionades

Acave ha informat mitjançant un comunicat que «és molt conscient» de la dificultat del moment pel qual està passant el sector i durant aquest últim any ha destinat tots els seus esforços a defensar les agències de viatges davant les diferents administracions, proveïdors i altres institucions, des de la unitat i el consens oferint, a més, serveis directes als associats a fi d’ajudar-los a superar aquesta crítica situació».

Acave assegura que continuarà treballant en la mateixa línia que els mesos anteriors, representant les agències de viatges espanyoles davant les diferents institucions autonòmiques, nacionals i europees, lluitant pels interessos de les agències de viatges davant els proveïdors, denunciant els incompliments que s’hi produeixen i defensant l’adopció de mesures urgents. L’objectiu de les associacions del sector és reclamar mesures de suport urgents que permetin reforçar la situació de les empreses en uns moments de falta d’activitat. Acave reivindica que agrupa totes les tipologies i especialitats d’agències de viatges.