efecte de la Covid

L’economia catalana es va desplomar l’11,4% l’any passat, més que l’espanyola

L’activitat es va ressentir per les restriccions i el PIB va descendir el 0,5% en el quart trimestre

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’economia catalana va viure l’any passat la seva caiguda més gran en 80 anys. El producte interior brut (PIB) va experimentar un descens de l’11,4% a causa de l’impacte de la Covid-19, més gran que l’11% del conjunt d’Espanya. Aquest registre va malmetre un creixement continuat de l’economia catalana durant els últims sis anys. El 2019 va experimentar un creixement de l’1,9%.

Notícies relacionades

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha avançat aquest divendres aquesta dada anual de l’evolució del PIB català, que en l’últim trimestre de l’any passat va caure un 9,6 % interanual, també pitjor que el del conjunt de l’economia espanyola, que va descendir el 9,1. A diferència del conjunt de l’Estat, que en el quart trimestre es va registrar una alça del 0,4% respecte al període de l’estiu, a Catalunya l’activitat es va veure molt més afectada per la crisi de la Covid i les restriccions, i va descendir el 0,5% respecte al període juliol-setembre, segons les dades de l’Idescat.

Per sectors, destaca la reducció de l’activitat de la construcció (-15,5 %) i dels serveis (-11,6 %), com a conseqüència especialment de les restriccions implementades per combatre l’expansió del coronavirus.